Криминал | Вознесенск, 27 Марта, 2024

Провалився договорняк скандальної вознесенської судді Ротар і афериста-схемщика Шевчука

Свежие новости: Провалився договорняк скандальної вознесенської судді Ротар і афериста-схемщика Шевчука Провалився договорняк скандальної вознесенської судді Ротар і афериста-схемщика Шевчука

Апеляційний суд відмовив в поділі арештованого майна вознесенського бізнесмена Шевчука за позовом його дружини.

Миколаївський апеляційний суд своєю постановою від 26.03.2024 року скасував рішення Вознесенського міськрайонного суду у справі про поділ майна подружжя Шевчуків.

Нагадаємо, Вознесенський міськрайонний суд під головуванням судді Ротар Марини Миколаївни виніс 26 січня цього року рішення у справі про поділ майна подружжя Шевчук Ірени та Шевчук Олега.

Влітку 2023 року  Шевчук Ірена Степанівна звернулася до суду з позовом, в якому просила, щоб суд поділив спільно нажите нею з чоловіком майно і зняв з нього всі арешти.

А арешти були накладені у зв’язку з боргами горе-підприємця Шевчука Олега, так як він не повернув позичені ним кошти. Через що Вознесенський міськрайонний суд неодноразово стягував з нього великі суми коштів для погашення як самої позики, так і процентів, оскільки він борг не повертав і у всілякі способи перешкоджав виконавцю виконувати судові рішення.

Через це приватним виконавцем було арештовано його нерухоме майно і передано для його реалізації на електронні торги.

Через воєнний стан торги не проводилися, але коли вони відновилися і не відбулися, так як не було покупців, магазин Шевчука О. «Продмагнит» на центральному ринку Вознесенська та його складські приміщення були передані виконавцем стягувачу в рахунок боргів Шевчука О.

Весь цей час, починаючи з 2018 року, коли розглядалася перша справа про стягнення грошей з Шевчука О., аж до літа 2021р., коли були відкриті виконавчі провадження про примусове стягнення коштів, стягнутих судом, і в подальшому аж до липня 2023 року, -  дружина Шевчука О. – Шевчук Ірена ніби то не знала  про такий стан речей. І ніяк навіть не підозрювала про існування боргів у її чоловіка, про наявність судових справ за його участю, про накладення арешту виконавцем на їх спільне майно, про виставлення майна на торги і т.д. і т.п.

Тільки в липні 2023 року вона вирішила, що прийшов нарешті час поділити спільно нажите майно. Але з чоловіком, який привів сім`ю до такого, вона поки ще не вирішила розлучатися. Який не є, а чоловік все ж таки, хоч і з історією про насилля над дочкою, та мільйонними боргами.

Спосіб поділу спільного майна було обрано Шевчук Іреною специфічний – в своєму позові вона просила визнати за нею та її чоловіком по ½ частці в кожному з видів нерухомості – в магазині, в складах, в приміщеннях і землі під ними. І просила позивачка також, щоб суд зняв арешт з усього  цього їхнього майна.

Навіть не юристу зрозуміло, що такий позов було подано Шевчук Іреною навмисно, і саме тоді, коли вже було передано майно  кредитору Шевчука О.

І очевидно, що метою такого «поділу навпіл» кожного об’єкту спільного майна і зняття з нього арешту було те, щоб швиденько переоформити його на іншу особу. І далі нічого не платити, і нічого не віддавати за борги і по судовим рішенням.

Та тільки це не було очевидним для судді, яка розглядала цю справу.

Своїм рішенням суддя Ротар М.М. задовольнила позов Шевчук І. і поділила її спільне з Шевчуком О. майно, визнавши за кожним з них по ½ частці в кожному об’єкті. Правда, в знятті арешту з майна відмовила, але то було б справою часу.

Чому суддя не побачила всієї очевидності стану речей, про це можна здогадуватися. Про свої здогадки щодо заінтересованості судді в такому вирішенні питання ми вже писали  раніше.

На відміну від судді Ротар М.М. судді апеляційного суду задовольнили апеляційні скарги приватного виконавця та кредитора Шевчука О., зрозумівши, щоб такий позов подано з метою уникнути виконання судових рішень. Чого не може допустити суд вищої інстанції  - щоб судові рішення не виконувалися і страждав авторитет судової гілки влади, яка не може захистити виконання своїх же рішень.

Тому колегія суддів відмовила Шевчук Ірені в задоволенні її позову. Та ще й стягнула з неї судовий збір близько 45 тисяч гривень.

РІШЕННЯ 26.03.2024РІШЕННЯ 26.03.2024РІШЕННЯ 26.03.2024РІШЕННЯ 26.03.2024 

Скільки вартувало Шевчук Ірені  «позиватися» з цією справою, тільки можна здогадуватися, бо вона ж платила судовий збір, який вираховується від вартості всього майна, яке вона просила поділити. І напевно заплатила ж адвокату, не говорячи вже про інші можливі «представницькі витрати» іншим особам за супровід її справи в суді і отримання позитивного рішення.

Замість того, щоб просто віддати борги люди готові так витрачатися. Хоч це не допомогло ні їй, ні її чоловіку. 

Наразі   суддя Ротар М.М. розглядає ще одну справу Шевчук Ірени, в якій вона оспорює торги з продажу магазину та складських приміщень, зареєстрованих на Шевчука Олега. І робить це ж тих самих мотивів, що вона як дружина Шевчука О. до останнього дня нічого не знала ні про що, в той час, як її повинні були повідомити як дружину, що у чоловіка є борги, і що  майно його арештоване, і що воно продається з торгів.

Цікавим буде рішення судді, якщо вона знову послухається позивачку, чи «супроводжуючих її осіб», незважаючи на висновки своїх старших по ієрархії колег-суддів, які мають і більший досвід, і більшу повагу до своєї роботи.

Засідання у справі, судячи з офіційної інформації Вознесенського міськрайонного суду, призначене на 02.04.2024. Тож почекаємо.

Також, Марина Ротар разом із 68 миколаївськими суддями, очікує оцінки Вищої кваліфікаційної комісії на відповідність займаній посаді.

Читайте також: Судовий скандал: виявлення конопель у будинку Вознесенської судді Марини Ротар

Покровителі бізнесмена Шевчука допомагають йому в судових справах

Вознесенський підприємець Шевчук вигнав військових з займаного приміщення

Очередная афёра вознесенского бизнесмена Шевчука «тянет» на лишение свободы

Партнёрство вознесенского должника Шевчука с одесскими адвокатами и судьями

В діях судді Донцова, який стягнув 25 мільйонів моральної шкоди, вбачається шахрайство в особливо великих розмірах

Что связывает домашнего насильника из Вознесенска Шевчука и частного исполнителя из Одессы

Cудебные игры или как одесский судья оценил обиду за отцовский нагоняй, дороже жизни убитого ребёнка

От Одесской областной прокуратуры требуют провести проверки по делу о псевдонасилии в семье вознесенского предпринимателя Шевчука

Национальный союз журналистов Украины начинает расследование по делу вознесенского предпринимателя Шевчука и его дочки

10 февраля Одесский апелляционный суд пересмотрит решение о взыскании с Шевчука 25 миллионов морального вреда

Несмотря на приостановление решения суда, склад вознесенского предпринимателя Шевчука продаётся с торгов

Новые факты в деле вознесенского бизнесмена Шевчука. Репутация на 25 миллионов

Прокуратура области передала жалобу по делу вознесенского предпринимателя Шевчука на проверку

СЕТАМ остановил продажу магазина и складов Шевчука в Вознесенске

Национальный союз журналистов Украины обратился в Высший совет правосудия и другие государственные учреждения по делу вознесенского бизнесмена Шевчука

Одесский апелляционный суд закрыл дело по взысканию с Шевчука 25 миллионов

Вознесенский предприниматель Шевчук и дальше пытается уйти от долгов

Суд заставил вознесенского бизнесмена Шевчука, задолжавшего 6 миллионов гривен, заплатить судебный сбор

Суд подтвердил фиктивность иска о взыскания с вознесенского предпринимателя Шевчука 25 миллионов морального вреда

Одесский исполнитель Долинский, несмотря на отмену решения суда, отказывается прекратить взыскание 25 миллионов с Шевчука

Вознесенский бизнесмен Шевчук всё-таки заплатил судебный сбор за жалобу на решение о взыскании с него денег

Апелляционный суд подтвердил долг вознесенского бизнесмена Шевчука в сумме около 6-ти миллионов гривен

Закроет ли исполнитель магазин Шевчука «Продмагнит» на вознесенском рынке?

«Продмагнит» Шевчука на Центральном рынке Вознесенска выставлен на торги

https://www.ukr.net/ru/news/details/mikolayiv/103343557.html

https://www.ukr.net/ru/news/details/mikolayiv/103530503.html

https://www.ukr.net/ru/news/details/mikolayiv/103572406.html

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости