Криминал | Вознесенск, 14 Июля, 2017

Вознесенські правоохоронці затримали зловмисника, який продавав крадені авто під запчастини

Свежие новости: Вознесенські правоохоронці затримали зловмисника, який продавав крадені авто під запчастини

Зараз правоохоронцями доведена його причетність до скоєння двох таких злочинів, перевіряється причетність до інших – аналогічних.

Наприкінці червня до Вознесенського відділу поліції звернувся 25–річний місцевий мешканець із заявою про те, що невідомий незаконно заволодів його автомобілем «ВАЗ 2101», який був припаркований біля під'їзду будинку.

Коли правоохоронці розшукали викрадача, виявилось, що 20-річний зловмисник причетний до угону ще одного «ВАЗу»: у травні він викрав «ВАЗ 2108».

Обидва транспортні засоби викрадач продавав покупцям нелегально, а ті, у свою чергу, не маючи змоги користуватись ними за належністю, продавали автомобілі по запчастинах.

Наразі поліцейськими встановлений один із «клієнтів» зловмисника, у якого вилучено залишки транспортного засобу, самого раніше судимого викрадача оперативники розшукали за місцем мешкання, у сусідньому селищі, та затримали у порядку ст.208 КПК України. З’ясувалось, що злочинець перебуває у розшуку за вчинення аналогічних злочинів на території Кіровоградської області.

Із його слів, для злочину він підбирав авто, які не оснащені сигналізацією та залишені власниками без нагляду. Для того, щоб викрасти «ВАЗівки», злочинцю потрібно було всього декілька хвилин, з’єднавши дроти, чоловік швидко зникав з місця події та наступного дня вже пропонував товар покупцеві.

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст.289 КК України «Незаконне заволодіння транспортним засобом» що карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

За узгодженням із органами прокуратури слідчим підготовлено клопотання до суду про обрання міри запобіжного заходу затриманому у вигляді тримання під вартою.

 

Відділ комунікації поліції

Миколаївської області

 

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты