Криминал | Вознесенск, 15 Марта, 2024

Покровителі бізнесмена Шевчука допомагають йому в судових справах

Свежие новости: Покровителі бізнесмена Шевчука допомагають йому в судових справах Покровителі бізнесмена Шевчука допомагають йому в судових справах

Після того як в засобах масової інформації було розміщено матеріал про неповагу вознесенського підприємця Шевчука до представників збройних сил України, до нашої редакції надійшли цікаві фото. На них зафіксовано зустріч Олега Шевчука, його дружини та можливо їх адвоката з керівником місцевого відділу СБУ.

Зустріч відбувалася біля офісного центру в центрі міста, куди начальник вознесенського відділу СБУ Заставнюк А.В. приїхав, щоб зустрітися з Шевчуками. Мабуть історія знайомства керівника одного з правоохоронних органів Вознесенська з цією сім’єю має давнє коріння, якщо ось так він може під’їхати по дзвінку на зустріч, куди йому скажуть.  

Як видно  з фото, зустріч відбулася влітку. І вона не була випадковою, судячи з попереднього очікування на неї родини Шевчуків.

Скоріш за все, під час зустрічі вони обговорили з Заставнюком  А. свою проблему – як зробити так, щоб не віддавати своє майно за мільйонні борги.

Нагадаємо, рішеннями Вознесенського міськрайонного суду з Олега Шевчука було стягнуто борги за договором позики.  

Коли відбулася зустріч з представником СБУ, справа дочки Шевчука Олега – Катерини – про стягнення з нього через Приморський районний суд в м.Одесі 25 мільйонів вже провалилася.

І потрібен був новий варіант з перешкоджання продажу з торгів магазину Шевчука на центральному ринку Вознесенська в рахунок його боргів. А також і іншого майна, яке також виставлялося на торги, але не було продане.  На період війни торги зупинялися, але були поновлені  торгівельною організацією ДП «СЕТАМ».

Чи то за порадою представника СБУ, чи то за порадою юристів, найнятих Шевчуками, в червні 2023 року  в судах з’явилися три нових позови Шевчуків.

Перший — позов   самого Шевчука Олега про визнання недійсними торгів з продажу його магазину «Продмагнит» на центральному ринку Вознесенська.

 

Шевчук хотів, щоб судова справ розглядалася в Києві. Мабуть тому, що київські суди славляться своїми довгими термінами розгляду справ. Що було б на руку Шевчуку, який разом з позовом подав також і заяву про заборону переоформлювати магазин на інших осіб.

Однак Шевченківський суд м.Києва передав справу на розгляд до Вознесенського суду – за місцем знаходження магазину.

Суддею в справі було призначено Ротар Марину Миколаївну.  

І чи то так співпало, чи за сприяння місцевого керівника відділу СБУ, дві інші справи  — за позовами Шевчук Ірени також потрапили до тієї ж судді — Ротар Марини Миколаївни.

В одному позові Шевчук Ірена – як і її чоловік просила визнати недійсними торги з продажу магазину «Продмагнит».

А в іншому – просила поділити спільне її  з Шевчуком Олегом майно та познімати арешти, накладені   на нього судом та виконавцем.  

У справі про поділ майна подружжя суддя Ротар М.М. вже ухвалила рішення на початку цього року і поділила спільне майно подружжя Шевчуків, визнавши за кожним з них  по ½ частці в магазині на ринку, в складських приміщеннях, з яких Шевчук вже вигнав військових,  і в ще одному приміщенні на ринку. 

Звісно, що після такого рішення про визнання майна спільною сумісною власністю будуть скасовані всі торги, які пройшли по ньому. Тому і наступні позові Шевчуків суддя Ротар М. повинна задовольнити.

Чи врятує приватного виконавця і стягувача оскарження рішення в суді апеляційної інстанції стане зрозумілим надалі. Ними вже подана апеляційна скарга.

Але, виходячи з минулих історій, подружжя Шевчуків розраховує на допомогу свого помічника  з СБУ в цьому питанні.

Можливо, за його сприяння раніше було частково змінене рішення Вознесенського суду у справі про стягнення процентів за час неповернення боргу – коли Миколаївський апеляційний суд відмовив у стягненні з Шевчука інфляційних втрат через тривале невиконання судового рішення про стягнення з нього боргу.

Чи отримує представник силових органів «вдячність» за витрачений на спілкування з Шевчуками час, а можливо, і не тільки за спілкування – це скоріш риторичне питання. Це ж саме це стосується і судді Ротар М.М.

Але не так давно, жителі Вознесенська пам’ятають скандал з приводу закупівлі міською радою транспортного засобу на потреби військових. Закупівля, як вже стало далі традиційно для Вознесенської міської ради, відбулася за завищеними цінами. Продавцем автомобіля виступав дехто Івахненко О. - чоловік судді Ротар М.

Але кримінальна справа так і не дійшла до суду та не мала свого розвитку. Та замість неї з’явилася масштабніша кримінальна справа по військовим закупівлям, фігурантами в якій є посадові особи Вознесенської міської ради, зокрема віце-мер Жуков А. 

Слід пов’язувати такий збіг обставин,  та учасників цих справ, чи ні, кожен вирішує сам. Але, якщо прослідкувати взаємовідносини родини Шевчуків з усіма, до кого вони звертаються за «допомогою», то їх рано чи  пізно залишаються потім наодинці зі своїми проблемами, що виникають у них через сприяння у справах Шевчуків.

Так, через «справу на 25 мільйонів моральної шкоди» було подано скарги до Вищої ради правосуддя на суддю Приморського районного суду м.Одеси Донцова Д., який виніс рішення про стягнення з Шевчука такої моральної шкоди на користь дочки Катерини. Це рішення було скасоване Одеським апеляційним судом.

Під час розгляду справи в  суді апеляційної інстанції під стінами суду стояли мітингувальники, які вимагали чесних та справедливих рішень. Тому вплив батька адвоката Шевчуків Мандрика А. – судді Одеського апеляційного суду  Мандрика В. – не зіграв свою роль.

Так, само і одеський приватний виконавець Долинський М., який «виконував» рішення про стягнення з Шевчука О. 25 млн.гривень  та виставляв його майно на торги за завищеними цінами, щоб його ніхто не купив, і воно перейшло дочці Шевчука як стягувачу – також отримав скарги і позови на такі свої дії. І зрештою, так і не отримав жодного зиску чи гонорару, бо торги були зупинені, а виконавче провадження довелося закрити.

Зараз нові юристи Шевчука, як і він сам, розраховують на дієвих помічників з правоохоронних органів, які можуть вплинути і на судову систему.  Це ще раз підтверджує, що українці не хочуть розлучатися з корупцією в судах і в правоохоронних органах, якщо ця корупція допомагає їм вирішувати їх особисті проблеми.

Джерело

Читайте також:  Очередная афёра вознесенского бизнесмена Шевчука «тянет» на лишение свободы

Партнёрство вознесенского должника Шевчука с одесскими адвокатами и судьями

В діях судді Донцова, який стягнув 25 мільйонів моральної шкоди, вбачається шахрайство в особливо великих розмірах

Что связывает домашнего насильника из Вознесенска Шевчука и частного исполнителя из Одессы

Cудебные игры или как одесский судья оценил обиду за отцовский нагоняй, дороже жизни убитого ребёнка

От Одесской областной прокуратуры требуют провести проверки по делу о псевдонасилии в семье вознесенского предпринимателя Шевчука

Национальный союз журналистов Украины начинает расследование по делу вознесенского предпринимателя Шевчука и его дочки

10 февраля Одесский апелляционный суд пересмотрит решение о взыскании с Шевчука 25 миллионов морального вреда

Несмотря на приостановление решения суда, склад вознесенского предпринимателя Шевчука продаётся с торгов

Новые факты в деле вознесенского бизнесмена Шевчука. Репутация на 25 миллионов

Прокуратура области передала жалобу по делу вознесенского предпринимателя Шевчука на проверку

СЕТАМ остановил продажу магазина и складов Шевчука в Вознесенске

Национальный союз журналистов Украины обратился в Высший совет правосудия и другие государственные учреждения по делу вознесенского бизнесмена Шевчука

Одесский апелляционный суд закрыл дело по взысканию с Шевчука 25 миллионов

Вознесенский предприниматель Шевчук и дальше пытается уйти от долгов

Суд заставил вознесенского бизнесмена Шевчука, задолжавшего 6 миллионов гривен, заплатить судебный сбор

Суд подтвердил фиктивность иска о взыскания с вознесенского предпринимателя Шевчука 25 миллионов морального вреда

Одесский исполнитель Долинский, несмотря на отмену решения суда, отказывается прекратить взыскание 25 миллионов с Шевчука

Вознесенский бизнесмен Шевчук всё-таки заплатил судебный сбор за жалобу на решение о взыскании с него денег

Апелляционный суд подтвердил долг вознесенского бизнесмена Шевчука в сумме около 6-ти миллионов гривен

Закроет ли исполнитель магазин Шевчука «Продмагнит» на вознесенском рынке?

«Продмагнит» Шевчука на Центральном рынке Вознесенска выставлен на торги

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости