Криминал | Вознесенск, 21 Августа, 2024

«Позбавляємо мільйонного кредиту всього за 5 тисяч гривень» - чергова афера родини вознесенських підприємців Шевчуків

Свежие новости: «Позбавляємо мільйонного кредиту всього за 5 тисяч гривень» - чергова афера родини вознесенських підприємців Шевчуків

Всі ми зустрічали на білбордах по всій Україні, особливо у великих містах, рекламу осіб, які нібито можуть вирішити проблему з банками, кредиторами, колекторами. За типом «Не втрачайте надії! Ми вирішимо ваші фінансові проблеми! Повернемо відібране банками майно! Телефонуйте…». 

Якщо ще хтось і ведеться на такі оголошення, то мабуть з відчаю, або перебуваючи у безвиході. Бо всі ж розуміють, що якщо ти взяв в банку гроші, то повинен їх повернути.

Але не хочеться…Тому і шукають всякі способи, щоб не повертати гроші - наймають юристів, адвокатів, оплачують заяви в суд, в яких пишеться, що ти нічого не брав, чи нічого не винен, навіть якщо брав.

Через таку людську натуру, яка породжує попит на такі заяви, є і пропозиції від тих, хто буде писати такі заяви в суди. І може це робити безкінечно. Поки не закінчаться гроші у клієнта.

Всім вознесенцям відома історія з мільйонними боргами підприємця Шевчука Олега, який ніяк не хоче їх повертати. По результату: його майно було арештоване і виставлене на продаж. Воно ніким не було куплене, тому передане кредитору, якому заборгував Шевчук Олег. Зокрема магазин Шевчука «Продмагнит» на Центральному ринку міста. Але Шевчук не звільняє магазин і продовжує торгувати в ньому продуктами.

Нагадаємо, що трьома рішеннями Вознесенського суду з Шевчука було стягнута кругленька сума, еквівалентна позиченим ним ще в 2014 році 124 тисячам доларів. На сьогоднішній день на примусовому стягненні з Шевчука перебувають до десяти виконавчих проваджень, відкритих як приватним виконавцем в Одесі, так і державними виконавцями у Вознесенську, на загальну суму більше 8 млн. гривень.

Весь цей час у цих та інших справах Шевчука супроводжували різні адвокати, які змінювалися постійно, після чергових програшів. Завдяки їх старанням – то відводи, то експертизи, то хвороби на коронавірус адвоката і самого Шевчука - перша справа про стягнення боргу слухалася більше трьох років. І під час її розгляду за порадою Одеського адвоката Мандрика Шевчук перепрописався в м. Одеса. Це було зроблено для того, щоб подати там позов від дочки Шевчука Катерини про стягнення з нього за вчинене над нею домашнє насилля 25 млн гривень. І швиденько, після винесення рішення суду, отриманого після пришвидшеного (мабуть коштами того ж Шевчука) розгляду справи, подати його до приватного виконавця в Одесі. Який відразу ж виставив на торги майно Шевчука.

Ця афера, в яку адвокатом були втягнуті і суддя Приморського суду м. Одеси Донцов Денис і приватний виконавець Долинський Миколай, провалилася через скасування рішення про стягнення 25 млн. гривень.

В залишку: борг Шевчука нікуди не дівся, його майно – також, але потратився він на це немало. Учасники цієї «горе-схеми» ще довго відписувалися на скарги, подані на них.

Ще була одна історія, в яку були втягнуті поліцейські Одеси, за клопотанням яких суд наклав арешт на майно Шевчука в сфабрикованому проти нього кримінальному провадженні. Ніби то він продавав свій, вже арештований на то час, магазин «довєрчівому» громадянину, і вчинив шахрайство. Цей арешт також був скасований.

Трохи притормозила фантазії адвокатів війна. І Шевчук замінив їх новими - вже з Києва. Коли в 2023 році відновилися торги з продажу його магазину на ринку, представники київської юридичної компанії пообіцяли йому через київські суди вирішити питання. І подали позов про визнання торгів недійсними.

Але, чи то потрібно було більше, ніж в Одесі вкладатися в столичний розгляд справи, чи щось не склалося, але справа була передана до Вознесенського суду – де знаходиться магазин.

Тут підоспіли позови від дружини Шевчука – Ірени: що вона як дружина має частку в майні, і треба припинити всі ці торги, і віддати їй все що їй належить: і переданий кредитору магазин, і все інше майно.

Інформація про ці справи є на сайті Судової влади у вільному доступі. 

Розглядалися вони, як ми вже писали раніше, суддею Ротар Мариною, яка два позови задовольнила – поділила майно подружжя Шевчуків і визнала недійсними торги. Третю справу вона призупинила до розгляду питання про поділ майна подружжя.

На ці справи Шевчук Ірена взяла собі адвоката з Вознесенська - Усікова Олексія. Як стало відомо пізніше, «залученими до розгляду» справ був керівник місцевого відділу СБУ, з яким Шевчуки зустрічалися, щоб все владнати. 

В залишку: рішення судді Ротар Марини скасовані, борг Шевчука нікуди не дівся, його майно – також, але знову ж таки потратився він на це немало.

Більш того, в судові схеми виявилися втягнутими місцеві правоохоронці

Суддя Ротар Марина навіть написала заяви до прокуратури та до Вищої ради правосуддя, що на неї ніби то чинять тиск. За її заявою було відкрите кримінальне провадження. Але Вища рада правосуддя не побачила ознак впливу чи тиску на суддю через публікації на нашому сайті «Маю право».

Висновок Члена Вищої ради правосуддя Кандзюби Олег.pdf

Від розгляду третьої справи – суддя Ротар Марина відмовилася, заявивши собі самовідвід.

Справа була передана іншому судді Вознесенського суду - Лузан Л.

В цей же час на посаду судді цього ж суду призначається колишній адвокат Шевчук Ірени – Усіков Олексій.

І починається нова хвиля адвокатських заяв родини Шевчуків.

Касаційна скарга від нового київського адвоката Прилуцької Н. – на рішення про відмову в задоволенні позову Шевчука Олега у визнанні торгів недійсними. Верховний Суд відмовив у відкритті касаційного провадження, бо Шевчук Ірена не будучи учасником справи, навіть не оскаржувала рішення в апеляційній інстанції.

Скарги адвоката Прилуцької Н. на Міністерство юстиції України на нотаріусів, які видавали документи для оформлення передачі магазину Шевчука стягувачу знову закінчилося безрезультатно.

В той же час, адвокат Шевчука Олега також подала касаційну скаргу у справі за його позовом, де йому було відмовлено. Намагаючись зекономити хоч на судовому зборі, а не на адвокатах, скаржник недоплатив судовий збір.

І в новому позові Шевчук Ірени, поданому адвокатом Прилуцькою Н., в якому вона просить визнати недійсним договір позики (що, нагадаємо укладався Шевчуком Олегом в 2014 році) і витребувати магазин від стягувача, що отримав його від виконавця в рахунок боргів Шевчука – знову недоплачено судовий збір.

Як бачимо, через 10 років після отримання грошей і їх повної розтрати на свої потреби родина Шевчуків, хоче щоб суд визнав цей договір недійсним і повернув Ірені магазин, бо «всьо це незаконно».

За цей позов Ірена сплатила всього близько 5 тисяч гривень судового збору. Нагадаємо, 5 тисяч судового збору за визнання недійсним договору позики в сумі 124 тисяч доларів, і за магазин, вартістю понад 3 млн гривень!

Можливо, Шевчуки зі своїми адвокатами сподіваються на «підтримку» їх колишнього представника Усікова Олексія, який може «повпливати», як то кажуть, « зсередини», чи можливо, на якусь їхню власну «справедливість» правосуддя, - невідомо.

Але зрештою, своєю ухвалою суддя Лузан Л. запропонувала Шевчук Ірені доплатити судовий збір:

Зважаючи на таку принципову позицію судді – раз платите адвокатам, то платіть і судовий збір - адвокатом Прилуцькою було подано відводи судді Лузан Л., бо вона раніше приймала рішення про стягнення з Шевчука грошей.

На що розраховує родина Шевчуків з усіма своїми представниками, невідомо. Можливо, що справа буде передана в найближчий суд – Южноукраїнський, де голова суду Савін О. не пройшов атестацію, але продовжує перебувати на посаді, а судді Волкову О. ніяк не звільнять за порушення присяги. З таким контингентом можливо простіше буде «вкладувати гроші» в здійснення бажань. А бажання зрозуміле – не віддавати позичені кошти.

В залишку: борг Шевчука нікуди не дівся, його майно – також, але знову ж таки платить і надалі доведеться. Але поки - адвокатам і судові збори. Замість того, щоб платити борг.

Для того, щоб продовжувати користуватися магазином, який вже не належить Шевчуку, ця сім`я найняла ще одного адвоката – у справу про їх виселення з магазину. Але це вже зовсім, як то кажуть, інша історія, в якій знову приймає участь все сімейство Шевчуків уже розширеним складом. Ця справа розглядається суддею Лузан Л. Якій, вже очікувано, адвокат Прилуцька Н. також заявила відвід.

Ви можете дивуватися, навіщо такі складні схеми нав’язуються судам, і хто на них заробляє. Заробляють адвокати, які пишуть в оголошеннях «Як позбутися кредиту, і не платити кредити! Телефонуйте…»

Але всі ці історії затягують в свої тенета і інших - суддів, виконавців державних і приватних, працівників силових органів і т.д., які приймаючи сторону «злосних неплатєльщіків», самі породжують ситуації, коли роками кредитори не можуть повернути свої гроші, а всі крім них на цьому заробляють.

Читайте також: Нові подробиці про обшук у вознесенської судді Ротар Марини та її чоловіка Івахненко Олексія

Судовий скандал: виявлення конопель у будинку Вознесенської судді Марини Ротар

Провалився договорняк скандальної вознесенської судді Ротар і афериста-схемщика Шевчука

Покровителі бізнесмена Шевчука допомагають йому в судових справах

Вознесенський підприємець Шевчук вигнав військових з займаного приміщення

Очередная афёра вознесенского бизнесмена Шевчука «тянет» на лишение свободы

Партнёрство вознесенского должника Шевчука с одесскими адвокатами и судьями

В діях судді Донцова, який стягнув 25 мільйонів моральної шкоди, вбачається шахрайство в особливо великих розмірах

Что связывает домашнего насильника из Вознесенска Шевчука и частного исполнителя из Одессы

Cудебные игры или как одесский судья оценил обиду за отцовский нагоняй, дороже жизни убитого ребёнка

От Одесской областной прокуратуры требуют провести проверки по делу о псевдонасилии в семье вознесенского предпринимателя Шевчука

Национальный союз журналистов Украины начинает расследование по делу вознесенского предпринимателя Шевчука и его дочки

10 февраля Одесский апелляционный суд пересмотрит решение о взыскании с Шевчука 25 миллионов морального вреда

Несмотря на приостановление решения суда, склад вознесенского предпринимателя Шевчука продаётся с торгов

Новые факты в деле вознесенского бизнесмена Шевчука. Репутация на 25 миллионов

Прокуратура области передала жалобу по делу вознесенского предпринимателя Шевчука на проверку

СЕТАМ остановил продажу магазина и складов Шевчука в Вознесенске

Национальный союз журналистов Украины обратился в Высший совет правосудия и другие государственные учреждения по делу вознесенского бизнесмена Шевчука

Одесский апелляционный суд закрыл дело по взысканию с Шевчука 25 миллионов

Вознесенский предприниматель Шевчук и дальше пытается уйти от долгов

Суд заставил вознесенского бизнесмена Шевчука, задолжавшего 6 миллионов гривен, заплатить судебный сбор

Суд подтвердил фиктивность иска о взыскания с вознесенского предпринимателя Шевчука 25 миллионов морального вреда

Одесский исполнитель Долинский, несмотря на отмену решения суда, отказывается прекратить взыскание 25 миллионов с Шевчука

Вознесенский бизнесмен Шевчук всё-таки заплатил судебный сбор за жалобу на решение о взыскании с него денег

Апелляционный суд подтвердил долг вознесенского бизнесмена Шевчука в сумме около 6-ти миллионов гривен

Закроет ли исполнитель магазин Шевчука «Продмагнит» на вознесенском рынке?

«Продмагнит» Шевчука на Центральном рынке Вознесенска выставлен на торги

https://www.ukr.net/ru/news/details/mikolayiv/103343557.html

https://www.ukr.net/ru/news/details/mikolayiv/103530503.html

https://www.ukr.net/ru/news/details/mikolayiv/103572406.html

https://www.ukr.net/ru/news/details/mikolayiv/106352669.html

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости