Политика | 24 Ноября, 2016

"Реабілітація" команди Соколова в Первомайську

Свежие новости:

Михайло Соколов, який не зумів пройти в Раду за 132 округом та втратив місце в керівництві Миколаївської облради, знов готує ґрунт під вибори.

24 листопада, в Першотравенську відбудеться чергова сесія міської ради. Одне з найважливіших питань – обрання її секретаря. І кандидатура лише одна – Василь Барський, колишній секретар Першотравенської міськради, донедавна "права рука" екс-нардепа від "Батьківщини" Михайла Соколова.

Голосів зібралося буквально 50/50. Коаліція між "тимошенківцями" та "опоблоківцями" створюється доволі швидко: деяких депутатів з фракції "Наш край" змогли різними методами переманити на свій бік, але голосів все ж може не вистачити.

Василь Барський, відомий місцевий бізнесмен, декілька разів намагався стати мером Першотравенська, але кожного разу не вистачало голосів. З 2013 року Барському допомагав колишній нардеп від "Батьківщини" Михайло Соколов, який двічі намагався стати нардепом за скандальним 132 виборчим округом. Але перший раз програв "регіоналу" і на той час очільнику Миколаївської облдержадміністрацій Миколі Круглову, а вдруге - відомому латифундисту Аркадію Корнацькому, який балотувався від партії "Блок Петра Порошенка".

Рік тому Соколов став першим заступником голови Миколаївської облради, а нещодавно, вплутавшись в низку скандальних ситуацій, депутати відправили його у відставку. Однак Соколов намагається не втратити свої позиції в Першотравенську, адже це єдиний округ, де він має можливість ще раз випробувати долю та потрапити в парламент. Тому Соколов та його команда на чолі з Василем Барським намагатимуться повернути собі крісло секретаря Першотравенської міськради.

Окрім Браського, у Соколова з'явився в Першотравенську ще один "фаворит" - Тимур Глушко. Але на нього колишній перший заступний голови облради має інші плани, ймовірніше, Глушко готують для наступного бою за мерське крісло. Тим самим Соколов зможе досить сильно закріпити свої позиції у 132 окрузі, адже завжди цифра, яку дає саме місто Першотравенськ на виборах в Верховну Раду, стає вирішальна.

Крім того, стало відомо, що минулого тижня з посади директора КП "Першотравенський міськводоканал" пішов скандальний Сергій Шурко, якого засудили за хабарництво. Шурко був членом команди теперішнього мера Людмили Дромашко – єдиної, хто його захищав та називав "добрим менеджером". А цього тижня серед першотравенського політичного бомонду поповзли чутки, нібито на цю посаду той же Михайло Соколов буде намагатися "протягнути" ще одного свого однопартійця Ігоря Хімчака. Якщо секретарем міськради стане Барський, то посада директора водоканалу опиниться майже в кишені "батьківщинівців".

Виникає питання, чи слідкують за цими процесами керманичі Миколаївської області. Адже перед появою Олексія Савченка на посаді голови Миколаївської ОДА Михайла Соколова з "кільканадцятої" спроби "посунули" з крісла першого заступника голови облради, а зараз люди Соколова розвинули активну діяльність в Першотравенську.

Немає сумнівів, що Савченко тримає руку на пульсі подій в Першотравенську, адже у конкурсі на посаду голови цієї ж райадмінстрації вирішив взяти участь його помічник Юрій Хахуда. Як розвиватимуться події, побачимо завтра під час сесії міськради.

 

Источник: mk.depo.ua

 

Читайте также: Соколов "сбежал" в отпуск

«Партийная установка: заработал – убежал» - Эрик Григорян по поводу очередной афёры Соколова под прикрытием «Батькивщиновской» символики

Григорян обратился к высшему руководству «Батькивщины» для оценки действий Соколова

Барна назвал Соколова коррупционером

Депутат Луста подозревает замглаву облсовета Соколова в лоббировании известнякового карьера, на котором «погорел» Романчук

Эрик Григорян по поводу причастности Соколова к скандалу с Еланецким карьером

 

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты