Политика | 24 Декабря, 2023

Борель: «Путін вирішив продовжувати війну до остаточної перемоги»

Свежие новости: Борель: «Путін вирішив продовжувати війну до остаточної перемоги»

Топдипломат Європейського Союзу Жозеп Боррель закликав до активнішої підтримки України з огляду на те, що російський президент владімір путін не налаштований припиняти повномасштабну агресію найближчим часом.

Дипломат підкреслив, що в Україні на карту поставлене існування Європейського Союзу, тому потрібно звернути увагу на небезпеку, "яка виходить від великої держави" і яка загрожує європейській демократії.

- Путін вирішив продовжувати війну до остаточної перемоги. Успіх [Росії] залежить від залучення на поле бою якомога більшої кількості людей. ...І якщо ми не змінимо курс швидко, якщо ми не мобілізуємо всі наші можливості, це дозволить Путіну виграти війну в Україні, – додав Боррель.

Голова дипломатії ЄС пояснив, що російський президент не може задовольнитися "шматком України" й дозволити решті території належати до Євросоюзу. Крім того, він розраховує, що вибори президента США створять сприятливіший сценарій для нього.

- Тому ми повинні готуватися до конфлікту високої інтенсивності протягом тривалого часу. Путін вирішив продовжувати війну до остаточної перемоги, – додав він.

Боррель повторив, що Путін помилявся в розрахунках і сили своєї армії, і сили українського опору та реакції західного світу на його дії.

- Росія ніколи не була здатна стати нацією. Вона завжди була імперією з царем, з Радами, а тепер з Путіним. Це константа Росії, її політична ідентичність і, як наслідок, загроза для її сусідів – і особливо для нас, – підсумував дипломат.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости