Политика | 24 Декабря, 2023

Коли в Раді зареєструють законопроект про зміни у мобілізації

Свежие новости: Коли в Раді зареєструють законопроект про зміни у мобілізації Коли в Раді зареєструють законопроект про зміни у мобілізації

В Україні готують зміни до мобілізації. Найближчими днями законопроект вже можуть зареєструвати у Верховній Раді.

За його словами, влада готує "матрицю відповідальності, або матрицю мобілізації", яка має бути зрозуміла суспільству.

"Ми її обговорюємо з Силами безпеки і оборони, Кабінетом міністрів та Верховною Радою. Головний меседж - як можна зайти в периметр для служіння країні, що буде, коли ти зайдеш до нього, як ми тебе тренуватимемо, як ти будеш їхати на злагодження, які будуть відпустки і коли, як ти перестанеш служити і вийдеш із цього периметра, доки йде війна", - розповів Умеров.

На його думку, всі ці складові дуже змістовні та потрібні правила гри для всіх.

"Нам як суспільству потрібно зрозуміти, як ми відвойовуватимемо землі. І в цьому плані мобілізація, демобілізація, відстрочка, соціальний захист - ці питання вимагають роз'яснення чи змін", - каже Умеров.

Також він зазначив, що якщо влада хоче допомогти суспільству, то має сказати, як і кого хоче запросити служити, що буде з цією людиною, коли вона звільниться. Для цього готують законопроект.

Також глава Міноборони прокоментував слова президента щодо запиту додатково мобілізувати 450-500 тисяч осіб.

"У нас 3,5 тисячі кілометрів лінії, яку ми повинні захищати. Є стабілізаційні дії, є оборонні, є контрнаступ. Я не йтиму в деталі, але вище керівництво просто хотіло дати відповідь суспільству. Якщо військові кажуть Кабміну: "Дайте, будь будь ласка, нам енна кількість людей" - звичайно, Кабінет міністрів і Верховна рада запитують, що ми робитимемо з тими, хто вже служить, і що робитимуть люди, яких ми хочемо мобілізувати? Тому ми розпочали консультації і у суспільства буде відповіді на ці питання у цьому законопроекті", - додав Умеров.

Також він озвучив терміни, коли суспільство зможе дізнатися про деталі про зміни в мобілізації.

"Найближчими днями. Ми домовимося з Верховною Радою, коли його реєструватимемо", - повідомив міністр.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости