Политика | Южноукраинск, 16 Июня, 2017

Відкритий лист міського голови Параконного до територіальної громади Южноукраїнська

Свежие новости: Відкритий лист міського голови Параконного до територіальної громади Южноукраїнська

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ НАШОГО МІСТА!

Сьогодні вимушений звернутись до Вас цим листом за обставин, коли кожна поміркована людина на такій відповідальній посаді зробила б теж саме.

Ви мабуть пам’ятаєте, як саме певні особи не бажали бачити мене на посаді міського голови Южноукраїнська в третій раз. На виборній дистанції 2015 року вони навіть підібрали кандидата на цю посаду майже з таким прізвищем, як у мене. Але і це їм не допомогло.

Місто зробило свій вибір і я приступив до виконання обов’язків міського голови з 12.11.2015 року. В березні 2016 року конструктивна більшість міської ради після двомісячного обговорення прийняла Програму соціально-економічного та культурного розвитку Южноукраїнська на період до 2020 року.

Як і було обіцяно на виборах, в цю Програму увійшли всі плани мої та однодумців за програмою «Наше майбутнє в наших руках» та за проектом її реалізації «Майбутнє міста будуємо разом». Сьогодні практично всі вони реалізуються в реальне впровадження. 

Та мої опоненти не заспокоїлись, пішли провокаційні спроби втягти мене у вирішення невластивих цій посаді спірних питань, були різні скарги у всі можливі інстанції, були і спроби організувати демарші, лились образи і наклепи та багато різного бруду з їх сторони.

На все це я не звертав і не буду звертати уваги та продовжую належне  виконувати свої обов’язки. Але коли почались безпідставні погрози та вимоги розпочати до мене кримінальне переслідування від сторонніх осіб, то я мовчати не стану.

В чому суть? Згідно 42 статті Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» міський голова, зокрема – «забезпечує виконання актів Президента України та відповідних органів виконавчої влади»; А ще міський голова «забезпечує підготовку на розгляд ради проектів програм соціально-економічного та культурного розвитку, цільових програм з інших питань самоврядування.

Принаймні один з державних посадовців чомусь вирішив, що я злісно порушую Закон в частині Програми міської ради «AQUa+» – якісна питна вода в кожному домі».  

В Стратегії Сталого розвитку «Україна 2020» Президента України, зокрема у векторі безпеки вказано –«Особливу увагу потрібно приділити безпеці життя та здоров’я людини, що неможливо без ефективної медицини, захищеності соціально вразливих верств населення, безпечного стану довкілля і доступу до якісної питної води, безпечних харчових продуктів та промислових товарів».

Потрібно нагадати шановному Южноукраїнцю, що нападки на Програму «AQUa+» – якісна питна вода в кожному домі» були і раніше. Популісти вводили в оману мешканців міста, що ультрафіолетові лампи на вхідному водопроводі в житловий будинок і тариф підвищать, і що вода стане мертвою, і що це якась пуста видумка тощо.

Але виконком міської ради настійливо пояснював, що це необхідність для нашого міста, бо як би до стандарту на водоочисних спорудах АЕС не готували воду, вона все одно буде мати певні загрози свого періодичного забруднення, бо фактор викидів нечистот з Первомайська та іншого періодичного бруду вище по течії П.Бугу ніхто не може спрогнозувати в режимі реального часу. А ще є мало контрольоване забруднення води на магістральних та розподільчих мережах.  

Нам відомі випадки отруєнь питною водою з крану в інших містах і навіть з летальними наслідками. А ще сьогодні ми знаємо, що наше МОЗ не забезпечує мешканців вакцинами та іншими запобіжними препаратами. І що тут робити з питною водою?

Міський голова Первомайська Людмила Дромашко нещодавно публічно визнала, що їх міський водоканал масово зливає каналізаційні стоки в річку Південний Буг і що це може призвести до екологічної катастрофи.

Науковці України в захист води підтверджують дієвість ультра фіолетового (УФ) процесу на убезпечення води питної за цим важливим показником.  Вони відзначають –

        УФ - дезінфекція має переваги перед іншими технологіями: висока ефективність проти широкого спектру патогенних мікроорганізмів; відсутність необхідності в додаткових хімічних речовинах (безреагентний процес); мінімум утворення побічних продуктів; при обробці води та інших продуктів - відсутність впливу на їхній смак і запах; неможливість передозування і низькі витрати. Бактерицидні промені знищують не тільки вегетативні види бактерій, але і ті бактерії, що утворюють спори. Семенов А.О., к.ф.м.н., доцент (ПУЕТ, Полтава) Кожушко Г.М., д.т.н., професор (Полтава).

ШАНОВНІ ЮЖНОУКРАЇНЦІ!

Маю підвести певний підсумок щодо виправданої опіки керівництва країни і області зокрема в підвищенні якості питної води та поміркованим рішенням міської ради, яка затвердила цю важливу для міста, кожного її мешканці Програму «AQUa+», а вона:

  • По перше, це вимога Закону та Загальнодержавної цільової програми «Питна вода України» на 2011 – 2020 роки, є і відповідна програма на обласному рівні.
  • По друге, це вже названий вектор безпеки за Указом Президента України.
  • По третє, це визначення Державних санітарних норм та правил «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною», де прописане ультрафіолетове знезараження води, як процес знищення патогенних мікроорганізмів.
  • По четверте, це відома практика і всесвітньо відомий спосіб ефективно впливати на підвищення якості води питної за цим важливим показником її безпеки.
  • По п’яте, дієвість УФ ламп в обладнаних будинках міста багаторазове перевірили професійні лабораторії Южноукраїнська та Вознесенська, і у всіх випадках зафіксоване суттєве покращення якості води питної по її санітарно-мікробіологічному знезараженню.
  • По шосте, це не тема для персон, які полюбляють красуватись в Інтернеті на різнопланових селфі та не професійно робити висновки там, де вони нічого не розуміють. 
  • І сьоме, може це якісь завидки осіб, що це не їх політична сила надала Україні суто Європейську концепцію – Стратегія Сталого розвитку «Україна 2020»?, де є багато корисного для розвитку та реформування країни, а зробив це Президент України!

В любому випадку я був зобов’язаний поінформувати територіальну громаду міста про те, що мене вже почали залякувати кримінальним переслідуванням по безпідставно-брудним звинуваченням і що мене попередили бути дуже обачливим, бо можуть і наркотики підкинути і піти на інші провокаційні дії.

Маю вказати, що ні я, ні мої близькі ніколи не мали ніякого відношення до наркотиків  і не займаються ділами не гожими.  Та мабуть це тільки спроба знайти зачіпку.

Скоріше декому не до вподоби моя принципова позиція по соціально-тарифному та екологічному захисту прав територіальної громади нашого міста. А ще противники підтриманого розвитку міста більшістю його громади знову йдуть на різного роду інтриги та підлі провокації аби посіяти розбрат та недовіру серед нестійких депутатів міської ради та посадовців. Та я вірю в поміркованість їх більшості, бо не так і складно бачити реальне.

А тим, хто дозволили на десятки мільйонів розкрадати майно громади міста і які наразі діють в підтримку сумнівних проектів руйнування КП ТВКГ та екології Південного Бугу, рано чи пізно прийдеться відповісти, принаймні перед нашою громадськістю.   

В любому випадку так званим новим політикам маю нагадати, що політика є суть концентрованого виразу економіки.

А по народному, якщо ти особисто нічого не зробив на покращення економіки своєї країни, округу, міста, умов життя людей, то ніякий ти не політик, а прикра помилка твоїх виборців.

Доречи, в Южноукраїнську понад десяток дієвих програм допомагають виводити його господарство з багаторічного занепаду. А я, як працював, в тому числі і по забезпеченню розроблення нових програм необхідних місту, кожному його мешканцю, так і буду це робити поки наша громада це сприймає, як мою потрібну роботу на цій важливій посаді. 

Міський голова Южноукраїнська                  В. Пароконний              

червень 2017 року

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости