Политика | Вознесенск, 7 Августа, 2018

Соломонове рішення: вознесенські депутати об’єднали два комунальних підприємства

Свежие новости: Соломонове рішення: вознесенські депутати об’єднали два комунальних підприємства

Сьогодні, 7 серпня, відбулася позапланова 59-та сесія Вознесенської міської ради. Ключовим питанням порядку денного, який налічував всього чотири пункти, було приєднання КП «Альтен» до водоканалу.

Слід зазначити, що навколо цього питання останні кілька місяці опонентами мера Віталія Лукова запускалося чимало чуток і спекуляцій. Через сумнівні листівки і публікації в інтернет-ЗМІ вознесенців намагалися переконати, що припинення КП «Альтен» означає згортання проекту будівництва сонячної електростанції. Насправді ж таке рішення дозволяло зберегти для міста, принаймні частково, кошти державної субвенції у розмірі 23 мільйони гривень. Тим паче, що витратити їх є куди: реконструкція каналізаційного колектора, системи водозабезпечення міста, реконструкція дитячих садочків, шкіл та лікарні і вирішення інших першочергових потреб міста.

Про важливість приєднання КП «Альтен» до водоканалу заявляв Віталій Луков на великій раді, яка відбулася минулої п’ятниці. Також про це довго говорилося на спільному засіданні двох депутатських комісій напередодні сесії.

У підсумку більшість депутатів (21) проголосувала за об’єднання двох комунальних підприємств. Окрім перенаправлення коштів держсубвенції на більш пріоритетні, ніж сонячна електростанція, напрямки дозволило вивільнити бюджетні кошти у розмірі 200 тисяч гривень, які передбачалися на утримання КП «Альтен» до кінця року.

Модернізація насосних станцій зокрема, як і реконструкція каналізаційної системи в цілому, за словами міського голови, дозволять зупинити зростання тарифів на воду вже найближчим часом. Чого не можна сказати про проект, пролобійований нардепами Лівіком і Макар'яном, термін окупності якого за найсприятливіших умов становить сім років.

Читайте також: Скільки коштує вознесенцям імідж нардепів

Через брак кворуму нардепи не змогли змусити Вознесенську міськраду не реорганізовувати комунальне підприємство, яке лежить тягарем на бюджеті

Проект Лівіка закривається, Макар’ян будувати відмовляється?

«Проекты» нардепа Ливика: от биогазовых установок до солнечных электростанций

"Завтра Ливик не подпишется под каждым своим словом", - мэр Вознесенска Виталий Луков

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости