Политика | Вознесенск, 20 Июля, 2018

Через брак кворуму нардепи не змогли змусити Вознесенську міськраду не реорганізовувати комунальне підприємство, яке лежить тягарем на бюджеті

Свежие новости: Через брак кворуму нардепи не змогли змусити Вознесенську міськраду не реорганізовувати комунальне підприємство, яке лежить тягарем на бюджеті

Сьогодні, 20 липня, мала відбутися чергова сесія Вознесенської міської ради, однак через відсутність кворуму пленарне засідання навіть не вдалося розпочати. Із мінімально необхідних 18 депутатів прибуло тільки 14.

Зате до сесійної зали завітали одразу двоє нардепів – Давид Макар’ян та Олександр Лівік. Мету приїзду вони анонсували напередодні – лобіювання будівництва сонячної електростанції. Макар’ян зауважив, що цілком випадково дізнався, що КП «Альтен» збираються, за його словами, ліквідувати.

Очевидно, що нардепи своєю присутністю на сесії хотіли чинити тиск на обранців вознесенської громади, хоча й демонстративно підкреслювали, що є лише гостями. При цьому конструктиву у їх промовах не було, лише претензії, мовляв, ми гроші дали, про все домовилися, а ви завалили всю роботу.

З їхнього боку не пролунало жодної пропозиції щодо компенсації витрат з міського бюджету на утримання КП «Альтен» (а це приблизно 60 тис. грн. щомісяця). Хоча Макар’ян і Лівік цілком могли запропонувати їх покривати, наприклад, за рахунок коштів на здійснення депутатської діяльності (приблизно 40 тис. грн. щомісяця на кожного). Також Макар’ян назвав непорядним одного з учасників тендеру на будівництво сонячної електростанції, однак ніяк не прокоментував ситуацію з відмовою від своїх зобов’язань переможця конкурсних торгів – ТОВ «Житлоремонтбуд-Ніка».

Втім, через брак кворуму проект рішення щодо реорганізації КП «Альтен», як і інші пункти порядку денного, так і не затвердили. Секретар міської ради Лариса Торжинська у коментарі журналісту «Маю право» пояснила відсутність більшості колег періодом літніх відпусток.

Читайте також: Проект Лівіка закривається, Макар’ян будувати відмовляється?

«Проекты» нардепа Ливика: от биогазовых установок до солнечных электростанций

"Завтра Ливик не подпишется под каждым своим словом", - мэр Вознесенска Виталий Луков

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости