Политика | Вознесенск, 23 Июля, 2018

Скільки коштує вознесенцям імідж нардепів

Свежие новости: Скільки коштує вознесенцям імідж нардепів

20 липня відбулася зустріч народних депутатів України Олександра Лівіка та Давида Макар`яна з депутатами Вознесенської міської ради та активними городянами.

На зустрічі Давид Макар`ян вкотре дав зрозуміти, що будівництво сонячної електростанції у Вознесенську для нього та Олександра Лівіка є іміджевим проектом та закликав місцевих депутатів не реорганізовувати КП «Альтен», створене за вимогою народних депутатів.

Заступник Вознесенського міського голови Юрій Сметана пояснив присутнім, що договір на будівництво електростанції з попереднім підрядником було розірвано за ініціативою самого підрядника. Після цього було проведено зустрічі з провідними компаніями, які займаються будівництвом подібних станцій в Україні. Жодна із компаній не виявила бажання брати участь у тендері на будівництво на запропонованих умовах. Враховуючи це, та з метою економії коштів міського бюджету на утримання «Альтена», депутатам запропоновано прийняти рішення про реорганізацію підприємства шляхом приєднання до Комунального підприємства «Водопостачання м. Вознесенська». В результаті реорганізації «Альтена» всі права, в тому числі і право на земельну ділянку, право побудувати станцію за раніше виготовленою проектно-кошторисною документацією перейдуть до «Водопостачання м. Вознесенська».

Також, Юрій Сметана повідомив, що можливостей залучати інвестиції із державного бюджету на розвиток міста більше ніж достатньо. Але, від багатьох проектів місто вимушене відмовлятися через брак коштів на співфінансування.

Тим, хто не є нардепом, зрозуміло, що згодом «Водопостачання м. Вознесенська» зможе провести тендер на будівництво сонячної електростанції і, за наявності переможця – підрядника, приступити до будівництва. Переважній більшості вознесенців байдуже, яке з міських комунальних підприємств буде замовником будівництва станції за кошти, отримані від сплати ними податків.

Не все одно лише двом народним депутатам, які, очевидно, вважають, що кошти платників податків існують здебільшого для утримання нардепів та фінансування проектів з формування їхнього іміджу, навіть всупереч інтересам та на шкоду комфорту самих громадян.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18 березня 2015 р. № 196 кошти із державного бюджету на фінансування програм і проектів регіонального розвитку виділяються за умови співфінансування із місцевого бюджету на рівні 10 відсотків.

За час існування «Альтену» на його утримання із бюджету Вознесенська було витрачено 545,26 тис. грн.

Ці кошти можна і потрібно було витратити на співфінансування програм і проектів розвитку Вознесенська (ремонт, будівництво та реконструкція доріг, дитячих садочків, шкіл, лікарні, амбулаторій тощо) і умови життя вознесенців стали б комфортнішими на 5 мільйонів 452,6 тисяч гривень.

Кошти у сумі 60 тис. грн., які продовжують щомісячно витрачати із міського бюджету на утримання «Альтену», – це щомісячне позбавлення жителів Вознесенська комфортних умов проживання вартістю 600 тис. грн.

Саме таку ціну вознесенці сплатили за імідж двох нардепів і продовжать сплачувати у разі, якщо «Альтен» не буде реорганізовано.

Якщо народним обранцям так важливий імідж кураторів будівництва першої в Україні комунальної сонячної електростанції саме «Альтеном», то вони можуть утримувати підприємство за рахунок власних коштів.

Законодавство не забороняє громадянам Лівіку та Макар`яну надавати позики або пожертви комунальним підприємствам. Тоді слова народних обранців «Мы вложили деньги... Это наши деньги... Мы инвесторы...» хоч трохи наблизяться до правди.

А кошти, позичені «Альтену», нардепи зможуть повернути, коли «Альтен» отримає «зелений тариф» та почне «генерировать деньги».

Читайте також: Через брак кворуму нардепи не змогли змусити Вознесенську міськраду не реорганізовувати комунальне підприємство, яке лежить тягарем на бюджеті

Проект Лівіка закривається, Макар’ян будувати відмовляється?

«Проекты» нардепа Ливика: от биогазовых установок до солнечных электростанций

"Завтра Ливик не подпишется под каждым своим словом", - мэр Вознесенска Виталий Луков

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты