Политика | Южноукраинск, 11 Июля, 2018

«Звернення до поліції зі скаргою на Григоряна не має нічого спільного з вимогами закону» – депутат міськради про орендаря «Критого ринку»

Свежие новости: «Звернення до поліції зі скаргою на Григоряна не має нічого спільного з вимогами закону» – депутат міськради про орендаря «Критого ринку»

Депутат Южноукраїнської міської ради Олександр Палій вважає, що директор ТОВ «Гранд Інвест Сервіс» не мав жодних законних підстав для звернення до поліції. Про це він заявив у коментарі для «Маю право».

Нагадаємо, ТОВ «Гранд Інвест Сервіс», отримавши в оренду комунальне підприємство «Критий ринок», зобов’язалося вкласти 15 млн грн, однак не виконує умови інвестиційного договору. На підставі цього депутат Южноукраїнської міської ради Ерік Григорян підготував проект рішення про розірвання угоди. У відповідь на це «інвестор» поскаржився до поліції.

«Що значить втручається в господарську діяльність? Депутат виконує свою функцію – це контроль за ефективним використанням бюджетних коштів і комунального майна. Судячи з тих документів, які я бачив, скільки мав вкласти інвестор і скільки вклав насправді, це вже можна розцінювати як невиконання умов договору. Тому, у якому б вигляді не виражалися дії депутата: збори, сходки, круглі столи, розробка проектів рішень тощо, все це він має право робити. Це регламентовано законом «Про статус депутатів місцевих рад» і законом «Про місцеве самоврядування», згідно з якими повноваження депутата не можуть бути ніким і ніяк обмежені. Тому це зворотна реакція, на мій погляд, не дуже порядних користувачів «Критого ринку», нічого спільного з вимогами закону це звернення до поліції не має. Так само, як і перспективи і розвитку в площині роботи правоохоронних органів», - прокоментував Олександр Васильович.

Щоправда, у Палія також є великі сумніви і щодо перспектив розірвання договору, попри його невиконання так званим інвестором.

«Навіть, якщо міська рада проголосує за розірвання договору, фактичне розірвання буде встановлюватися у судовому порядку. Але я не впевнений, що юридична служба виконкому відпрацює належним чином. Враховуючи те, як вона діяла в інших справах, де орган місцевого самоврядування був позивачем або відповідачем, то можна ставити хрест на цьому позові», - заявив депутат.

Нагадаємо, раніше з приводу цього питання «Маю право» давали коментарі екс-мери Андрій Стулін і Євген Квасневський, колишній депутат міськради Микола Сімченко, а також голова спілки підприємців Сергій Пелюх.

Читайте також: Инвестиции или переход в частные руки? Что ждёт «Южноукраинский Крытый рынок» в будущем?

Член депутатской комиссии по законности отказалась комментировать ситуацию по «Крытому рынку»

Рішучий крок - Григорян підготував проект рішення міської ради про розірвання інвестиційного договору по "Критому ринку"

Підприємці звернулися до депутата Григоряна, щоб ініціювати розірвання інвестиційного договору по «Критому ринку»

Депутат Григорян вимагає проведення «круглого столу» по «Критому ринку»

Підприємці «Южноукраїнського критого ринку» звернулися до депутата Григоряна за допомогою

«Южноукраинск раздаётся по кусочкам так называемым «инвесторам», - депутат горсовета Григорян по поводу инвестиционных проектов

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости