Политика | Южноукраинск, 10 Июля, 2018

Депутат Южноукраїнської міської ради викрив змову КП ЖЕО, підприємця і екс-регіоналок, яка дозволяє збагачуватися на ремонтах ліфтів

Свежие новости: Депутат Южноукраїнської міської ради викрив змову КП ЖЕО, підприємця і екс-регіоналок, яка дозволяє збагачуватися на ремонтах ліфтів

Депутат Южноукраїнської міської ради Олександр Палій на своїй сторінці у Facebook викрив змову комунального підприємства, підприємця і деяких обранців громади.

Так, за твердженням Палія, КП ЖЕО, яке має найбільші обсяги ремонтів ліфтового господарства в місті (приблизно 70%), за бюджетні кошти купує запчастини і обладнання у ФОП Супрун за значно завищеними цінами. Подекуди накрутка доходить до 50%. У схемі також замішані колишні члени Партії регіонів, а нині депутати від "Опозиційного блоку" Людмила Потапова і Наталя Черьомухіна. Перша працює бухгалтером у департаменті інфраструктури міського господарства, а друга - диспетчером у КП ЖЕО. Використовуючи мандати і службове становище, вони забезпечують безперешкодне функціонування непрозорих схем.

"Левову частку, а це 70 відсотків ліфтів в місті ремонти проводить КП ЖЕО власними силами інші 30 відсотків приватна організація точно не пам'ятаю назву але в назві є слово «ліфт», так от, саме цікаве не те, що не зовсім справедливий розподіл, а те, за якими цінами на комплектуючі КП ЖЕО виконує ці роботи, на секунду відволічусь, потребу у ремонтах на 2018 рік у кількості ліфтів не пам'ятаю, а у коштах складає близько дванадцяти мільйонів грн, вісім вже рада виділила, за перших три місяці 2018 року було освоєно більш ніж 2,2 млн, після перевиконання бюджету міста будуть довиділяти, щоб закрити потребу на сто відсотків. Так от, комплектуючі на ремонт ліфтового обладнання поставляє така собі ФОП Супрун, бувший вчитель географії з гімназії, постачає обладнання за завищеними цінами, у деяких випадках доходить до 50 відсотків, це можна просто перевірити шляхом порівняння цін за результатами опублікованих договорів КП ЖЕО на закупівлю обладнання з цінами будь-яких інших продавців аналогічних товарів у мережі. Коли КП ЖЕО стрімко почало накручувати ціну на виконання цих робіт, інша приватна компанія "ліфт" тривалий час стримувала свої цілком прийнятні ціни за виконання робіт з метою стабільної конкурентоспроможності, але недовго вони протримались, після настійливої рекомендації КП ЖЕО підняти ціни з метою уникнення від великої розбіжності у ціні, в обмін на стабільний об'єм робіт у вигляді 30 відсотків порядна фірма піддалась на вмовляння та вирівняла ціну виконання робіт, щоб не так сильно відрізнялась від ціни КП ЖЕО. Але саме цікаве, коли Департамент інфраструктури почав проводить фінансовий моніторинг цін ФОП Супрун на обладнання для ремонту ліфтів для КПЖЕО, Супрун та Гульман забили на сполох у переписці, звинувативши департамент міського господарства у можливому зриві ремонтів ліфтів та дестабілізації ситуації, і тоді на "захист" цін ФОП Супрун стала бухгалтер департаменту депутат Потапова, підписавши без будь-якої перевірки фінансові документи на проплату фінансовим управлінням і далі так відбувається у цілком налагодженій схемі за принципами мовчазної згоди між ФОП Супрун, КП ЖЕО та бухгалтером департаменту Потаповою та (за принципом я туди не лізу начальником фінансового управління Гончаровою, оскільки вона також бачила переписку про завищені ціни). Що стосується Депутата Черьомухіної та її інтересу до робіт по ліфтах, цілком ймовірно! Чому? Тому що ФОП Супрун була свого часу заведена до цих робіт бувшим секретарем міської ради Поліканіною яка є близькою подругою Черьомухіної і остання за підтримку програм та дій Пароконного виторгувала у нього місце диспетчера на ліфтах, щоб, так би мовити, бути ближче та у курсі об'ємів потреб та фінансування і доволі жваво Черьомухіна приєднувалась до критики дій департаменту з приводу проведення фінмоніторінгу цін на обладнання ФОП Супрун", - написав Палій.

Також депутат дав невтішні прогнози щодо дерибану міського бюджету.

"А що стосується недопущення у майбутньому такого неефективного використання коштів місцевого бюджету, так не правила вирівнють ситуацію, а прагнення та бажання людей, що є керівниками підприємств-розпорядників бюджетних коштів, ефективно освоювати кошти, але, на жаль, після Революції гідності реваншу на покращення не відбулось і старі кадри від бувшої провладної партії що стояли за певними бюджетними потоками знайшли спільну мову із "заробітчанами" або "приспособленцами" та продовжують "покращувати" своє життя та життя своїх близьких за кошти як місцевих так і державного бюджету, є такі і у нас в Южноукраїнську бувші партійці бувшої провладної партії як кажуть у народі риг-анали, що файно пристосувалися до ситуації сьогодення і потехнньку (30 відсотків) на компанію з трьох осіб будь добрий поверни за для покращення і Потапова та Черьомухіна, як справжні риг-анали, не самі козирні ігроки у цих схемах, подивіться і проаналізуйте, кому чинив супротив Пароконний і як тепер будівельні організації приналежні та/або підконтрольні цим особам будуть рвати бюджет міста, далі буде дуже цікаво, ми дізнаємося дуже багато нових прізвищ що піклуються "правильністю" розподілу коштів між основними на сьогоднішній день управлінцями міста", - констатував Палій.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости