Политика | Вознесенск, 20 Февраля, 2018

Голову депутатської комісії з етики Юрія Кондратєнкова звільнять з посади за неетичну поведінку

Свежие новости: Голову депутатської комісії з етики Юрія Кондратєнкова звільнять з посади за неетичну поведінку Голову депутатської комісії з етики Юрія Кондратєнкова звільнять з посади за неетичну поведінку

До розгляду на наступній черговій березневій сесії Вознесенської міської ради, яка повинна відбутися 23 березня, депутатам запропонують переобрати голову однієї з постійних депутатських комісій. Про це повідомляє журналіст сайту «Маю право».

Мова йде про постійну комісію з питань депутатської діяльності, законності, правопорядку та зв’язків з громадськістю. На сьогоднішній день її очолює Юрій Кондратєнков, обраний до складу ради в 2015 році від партії «ВО «Батьківщина».

Причиною такої пропозиції очевидно стала неетична поведінка та висловлювання цього депутата на адресу до своїх колег на минулій сесії під час обговорення та голосування з питання створення депутатського фонду на виконання звернень громадян. Депутат Кондратєнков Ю. вніс проект рішення на розсуд депутатів, однак його не підтримала більшість.

Проект рішення активно підтримував колега Кондратєнкова Ю. по партії – голова фракції «ВО «Батьківщина» Сердега О., який говорив, що це гроші – по 50 тисяч гривень на кожного депутата – для людей, а не для депутатів.

Проте, на думку інших депутатів, це – «гречкосійство» за кошти місцевого бюджету, та створення такого фонду дасть можливість депутатам проводити свою піар-кампанію на виділені кошти. Для представників партії «ВО «Батьківщина» це є актуальним, оскільки саме Олег Сердега на минулих виборах балотувався від цієї партії на пост мера, набравши трохи більше 6 %голосів (за обраного міським головою Віталія Лукова проголосувало 68,5% виборців).

Після оголошення результатів голосування Сердега О. став викрикувати «Банду геть!» та критикувати депутатів, які голосували проти створення так званого «депутатського фонду». Замість того, щоб припинити таке порушення норм депутатської етики, голова регламентної комісії Кондратєнков Ю. приєднався до нього.

Їх зухвала поведінка продовжилась і тоді, коли на трибуну вийшов їх однопартієць від партії «ВО «Батьківщина» Олег Кравець, який відстоює питання захисту річки Південний Буг та заборони підняття рівня Олександрівського водосховища до рівня 20,7м. Під час його виступу Кондратєнков Ю. та Сердега О. продовжили викрикувати «Банду геть!» роблячи вигляд перед своїм партійним керівництвом (Кравець О. є заступником голови Миколаївської обласної парторганізації «Батьківщини» Михайла Соколова – ред.), що тим самим вони захищають громаду.

Це не могло залишитися поза увагою та не викликати «зворотню» реакцію серед колег-депутатів - подання проекту рішення про припинення повноважень Кондратєнкова Ю. як голови постійної комісії та обрання його наступника. Що цілком відповідає Регламенту Вознесенської міської ради.

 

Читайте также: «Партийная установка: заработал – убежал» - Эрик Григорян по поводу очередной афёры Соколова под прикрытием «Батькивщиновской» символики

Суд отказал вознесенскому депутату в иске по отмене реорганизации вечерней школы

Вознесенский депутат от "Батькивщины" Сердега о коррупционных схемах. Выпуск 18

Відбулася чергова сесія Вознесенської міської ради

Подозреваемый в хищении бюджетных денег экс-гендиректор ЮУАЭС Виссарион Ким является помощником нардепа Ливика

Нардеп Ливик выступает за уничтожение заповедника

Нардеп Ливик не хочет отказываться от своего главного пиар-инструмента 

Нардеп Лiвiк проти впровадження пропорцiйної виборчої системи



Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости