Политика | Вознесенск, 18 Февраля, 2018

Нардеп Лiвiк проти впровадження пропорцiйної виборчої системи



Свежие новости: Нардеп Лiвiк проти впровадження пропорцiйної виборчої системи

 Нардеп Лiвiк проти впровадження пропорцiйної виборчої системи



Народний депутат Олександр Лiвiк не підтримує впровадження пропорцiйної виборчої системи з відкритими списками

. Про це свідчать відкриті дані про голосування депутата опубліковані у проекті Громадянської мережі ОПОРА.

Депутат Верховної Ради України Олександр Лiвiк, обраний вiд 131 округу, не пiдримує прийняття нового Виборчого кодексу.

Змiни у виборчому законодавствi передбачають пропорцiйну систему виборiв до парламенту за вiдкритими партiйними списками. 
Очевидно, що такi змiни не влаштовують теперiшнiх народних обранцiв, якi планують залишитись в своїх крiслах на наступний строк. Бiльшicть з них влаштовують закритi партiйнi списки, вартiсть мiсця в яких залежить вiд рейтинговостi.

При цьому анi тривалiсть перебування в партiї,  анi вiдданiсть її iдеям жодним чином не визначають мiсце в її виборчому списку.
 Бiльш того, нардепа Лiвiка цiлком влаштовує мажоритарний варiант виборiв. Адже вiн обирався по 131 округу, до якого входили мiста Южноукраїнськ, Вознесенськ, Вознесенський, Єланецький, Веселинiвський, Доманiвський та Березанський райони Миколаївської області. Минула виборча кампанiя 2014 року Лiвiка пройшла в цiй мiсцевостi, куди вiн зараз i спрямовує державнi бюджетнi кошти. 



Тому i змiна округу для цього нардепа не є бажаним. Вiдповiдно за прийняття Виборчого кодексу вiн не голосував і, мабуть, голосувати не буде.

Нагадаємо, Олександр Лівік у 2009 році був довіреною особою біглого колишнього президента України Віктора Януковича.

О. Лівік та І. Дятлов

Нардеп відомий скандалом, пов'язаним з використанням бренду президентської політичної сили для просування на ринку свого сімейного бізнесу - ВАТ "Зелений гай", яке спеціалізується на виготовленні коньячної і винної продукції.

Використання бренду президентської політичної сили для просування свого бізнесу

Також неодноразово брав участь у покровительстві тричі судимого депутата Южноукраїнської міської ради від "Батьківщини" Сергія Горностая.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости