Общество | Вознесенск, 27 Сентября, 2017

Депутати Вознесенської міської ради звернулися до районних депутатів з проханням переглянути питання виділення коштів на Вознесенську лікарню

Свежие новости: Депутати Вознесенської міської ради звернулися до районних депутатів з проханням переглянути  питання виділення коштів на Вознесенську лікарню Депутати Вознесенської міської ради звернулися до районних депутатів з проханням переглянути питання виділення коштів на Вознесенську лікарню

Сьогодні, 27 вересня, на черговій сесії Вознесенської міської ради до порядку денного було включено питання про звернення до районної ради з приводу виділення коштів з районного бюджету на утримання КУ «Вознесенська центральна районна лікарня». Про це повідомляє кореспондент Маю право.

Приводом такого звернення стало рішення Вознесенської районної ради, прийняте 13 вересня 2017 року, про виділення вказаній установі блиько 370 тисяч гривень на придбання обладнання. Хоча лікарня зверталася до районних депутатів з проханням направити ці кошти з бюджету на оплату комунальних послуг, енергоносіїв та заробітної плати медиків.

Читайте также: «Бурдин закрыл для жителей Вознесенского района дорогу в районную больницу», - Эрик Григорян

З цього приводу на сесії Вознесенської районної ради 13 вересня розгорівся конфлікт між головою райради Іваном Бурдіним, головним лікарем установи Володимиром Красьохою та заступником міського голови Юрієм Сметаною.

Читайте также: Помічник нардепа Вадатурського Ерік Григорян вимагає від голови Вознесенської райради скликати позачергову сесію, щоб виділити гроші на лікарню

 

У зв’язку з цим, вважаючи що проблема недофінансування лікарні може викликати напругу в суспільстві та соціально негативні наслідки, а також вплинути на початок опалювального періоду, депутати Вознесенської міської ради вирішили звернутися до своїх колег зі зверненням, яке доручили підписати міському голові Лукову В.Д.

Читайте также: Южноукраїнськi лiкарi приймали колег з Вознесенська

Григорян ініціював нараду з приводу роботи госпітального округу з центром в Вознесенську

Санкции Бурдина на предприятие Григоряна вместо денег на больницу

Наводимо текст звернення

 

Звернення Вознесенської міської ради

до депутатів Вознесенської районної ради щодо

внесення змін до рішення Вознесенської районної ради

від 13.09.2017 р. №12 «Про внесення змін до

районного бюджету Вознесенського району на 2017 рік»

 

Шановні колеги!

Вознесенська міська рада, яка складається з депутатів, обраних громадянами міста Вознесенська, що наділена відповідно до закону, так як і Вознесенська районна рада, правом представляти інтереси відповідних територіальних громад і приймати від їх імені рішення, в тому числі щодо вирішення питань соціального захисту в різних сферах послуг, стурбована ситуацією, що складається в сфері охорони здоров’я з надання послуг вторинного рівня населенню міста, району, населенню утворених ОТГ на території Вознесенського району.

Загальновідомою є інформація, що медичні послуги вторинного рівня можуть надаватися лише спеціалізованими медичними установами, які мають відповідну ліцензію Міністерства охорони здоров’я. Єдиною установою, яка відповідає вимогам законодавства і має відповідну ліцензію на території Вознесенського району є Комунальна установа «Вознесенська центральна районна лікарня».

До 1 січня 2017 року дана установа утримувалася за рахунок коштів медичної субвенції з держаного бюджету, яка розраховувалась та доводилась місцевим бюджетам відповідно до формули, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України.

З 1 січня 2017 року внесено зміни до Бюджетного кодексу України (Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» від 20.12.2016р. №1789-VIII), а саме частина перша статті 103-4 «Медична субвенція» викладена в новій редакції: «Медична субвенція спрямовується на видатки місцевих бюджетів, передбачені у пункті 3 частини першої статті 89 та пункті 3 частини першої статті 90 цього Кодексу, для оплати поточних видатків, крім видатків на оплату комунальних послуг та енергоносіїв.»   Тобто, комунальні послуги та енергоносії повинні оплачуватися з місцевих бюджетів.   В даній нормі закону, як бачимо, відсутні слова: «за рахунок місцевого бюджету, на балансі якого знаходиться заклад», як пояснює в інтерв’ю голова Вознесенської районної ради, наданого газеті «Вісті Вознесенщини» від 21.092017р. № 38.

Щодо сплати податку на доходи фізичних осіб КУ «Вознесенська ЦРЛ» до міського бюджету. За інформацією, наданою Фінансовим управлінням Вознесенської міської ради, до бюджету міста за 9 місяців 2017 року від КУ «Вознесенська ЦРЛ» надійшло податку з доходів фізичних осіб в сумі 2491,3тис. грн., а виділено асигнувань з міського бюджету, крім медичної субвенції, на утримання КУ «Вознесенська ЦРЛ» за 9 місяців 2017 року 12 229,5тис. грн., так як медичної субвенції, доведеної з державного бюджету не вистачає.

Крім того, на оплату комунальних послуг та енергоносіїв надійшли кошти у вигляді міжбюджетного трансферту - іншої субвенції для КУ «Вознесенська ЦРЛ» від новоутворених ОТГ: Прибужанівської в сумі 283,0тис. грн., Бузької в сумі 284,432 тис. грн., Олександрівської в сумі 100,0 тис. грн. Тобто від усіх без виключення територіальних громад району, крім бюджету Вознесенського району.

Незважаючи на прийняті виважені, обґрунтовані рішення усіх громад, крім Вознесенського району, КУ «Вознесенська ЦРЛ» не забезпечена лімітними призначеннями на захищені статті видатків до кінця 2017 року в сумі 1802,8 тис. грн., в тому числі на оплату енергоносіїв в сумі 1102,8 тис. грн.

Законні підстави виділення коштів у вигляді іншої субвенції на оплату комунальних послуг та енергоносіїв з бюджетів громад викладені в «Звіті про результати державного фінансового аудиту виконання бюджету міста Вознесенська за період з 01.01.2014 по 01.04.2017 року від 27.06.2017 р. №15-14-14/9» (витяг додається), в листі Миколаївської облдержадміністрації, отриманому на запит виконавчого комітету Вознесенської міської ради (копія додається).

Враховуючи вищенаведене, з метою усунення соціальної напруги, та з метою забезпечення населення міста, населення Вознесенського району, населення Прибужанівської, Бузької, Олександрівської ОТГ медичними послугами вторинного рівня звертаємося з проханням внести зміни до рішення Вознесенської районної ради від 13.09.2017р.№12 «Про внесення змін до районного бюджету Вознесенського району на 2017 рік», а саме: кошти в сумі     377,0 тис. грн., виділені з районного бюджету на укріплення матеріально – технічного стану   КУ «Вознесенська ЦРЛ» спрямувати на оплату комунальних послуг та енергоносіїв.

Закликаємо вас не допустити зриву опалювального періоду в КУ «Вознесенська ЦРЛ» для блага і виключно в інтересах населення наших громад, які довірили нам свій захист та свою безпеку. Не час мірятися амбіціями, впевнені і дуже розраховуємо на порозуміння.

Сподіваємось на підтримку у вирішенні цього вкрай важливого питання.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости