Общество | Южноукраинск, 22 Июля, 2020

"Ремонт южноукраїнської інфекційки відкладати вже немає куди!"- Віктор Сікірінський

Свежие новости: "Ремонт южноукраїнської інфекційки відкладати вже немає куди!"- Віктор Сікірінський

До редакції "Маю право" звернувся Віктор Сікірінський, який мешкає в Южноукраїнську та є помічником депутата міськради Еріка Григоряна. Причиною звернення є проблема ремонту южноукраїнської інфекційної лікарні.

«Прочитав в "Контакті" за 9.07. статтю "Ремонт инфекционки: делать нельзя откладывать! Запятую поставьте сами", в якій мова йде  про дворушництво мера м. Южноукраїнську при розгляді питань щодо ремонту інфекційного відділення в місті.

Добрі люди - ПАО "Южнергострой" запропонувало з благодійних спонукань відремонтувати 3-й поверх інфекціонки. Депутати на останній сесії - всі до єдиного одноголосно "за"! Але мер мовби за ремонт, але все таки проти. І як пише автор..." злые языки" утверждают, что городской голова выступает за трехмиллионный ремонт из БЮДЖЕТа, но против благотворительности строителей потому, что имеется договоренность с определенной городской фирмой о проведении этих работ. Даже часть бюджетных денег туда перечислено... Неужто придется ремонтировать благотворительно и без откатов?" Щодо законності перерахування частково коштів фірмі - це запитання до поліції та прокуратури.

Логіка в твердженнях автора мається.

Я про що. В травні цього року ми з міськдепутатом Григоряном Е., враховуючи складну ситуацію в місті, в державі в боротьбі з коронавірусом, нагальної потреби в спеціалізованих профільних закладах запропонували міськголові колегіально, за участі відповідних органів міськради розглянути питання добудови незавершеного будівництва "Дитяча лікарня", розташованого на території міськлікарні (далі читайте звернення).

Ми мали на увазі: потрібно ви икористати ситуацію з коронавірусом на користь міста, громади за рахунок так званого міжбюджетного трансферту ( залучення місцевого, обласного та Державного бюджетів), що значно зменшило б навантаження на бюджет громади, це нові робочі місця, зняття проблеми довгобуду, і головне - в місті була б сучасна  (нема різниці якого профілю) лікарня на всю Україну.

Відповідь мера такого змісту:

в 2011 р. цей об'єкт недобудови "Дитяча лікарня" викуплено в держави -  регвідділення ФДМУ  області, а в 2016 р. за домовленістю обох сторін згідно договору ОНБ став"Адміністративна будівля", тому добудова цього об'єкту можлива лише в цьому статусі, на що потрібно 51 млн.грн.

Мене проінформували, що планується в майбутній адмінбудівлі розмістити служби міськради і виконкому, два перші поверхи здавати в оренду.

Що ж, піклуватися за достойні умови праці службовців - я "за". Це обов'язок керівника і вимоги закону.

А коли ж наступить, чи взагалі ця мрія збудеться?

Чи є такі бюджетні можливості в громади, цебто в депутатів і мера?

Дивимося свіже рішення  Ради від 26 червня: заплановано на 2020 р. витратну частину бюджету  в сумі 520 млн.грн., тоді як доходна складає 486 млн. Дефіцит=34 млн.грн. Але саме головне - в цьому році бюджетом не передбачено капітальних витрат на добудову об'єкту. І навряд чи будуть закладені фінанси на об'єкт в бюджеті 2021р., оскільки Ковід-19 боляче вдарив по ВВП, загнавши виробництво і підприємництво в застій.

Згідно договору міськрада була зобов'язана добудувати незавершенку на протязі 5 років, але не справилась і в 2016 р.змінила умови і строки добудови - до 1 квітня 2021р. як адміністративної будівлі. Є всі підстави стверджувати, що мерії знову прийдеться прохати РВ ФДМ області про пролонгацію строку добудови, але вже з можливим застосуванням згідно договору штрафних санкцій.

Урядовий Фонд боротьби з Ковід-19 на тепер складає більше 60 млрд.грн., витрачено всього 1,8 млрд.грн.

Тепер з нього держава виділяє 35 млрд.грн. на "Велике будівництво". А попрохати мізер: 30- 50 млн.грн на спільну з державою добудову довгобуду - за важко!?

Чому не хоче мерія міста, використовуючи ситуацію з коронавірусом, образно кажучи спробувати на "дурняка" отримати гроші на добудову об'єкту як сучасного лікувального закладу регіону, можливо для всієї України. Змінити цільове призначення, повернути статус лікарні не проблемно.

Невже краще вкласти гроші громади, ніж використати інвестиційні можливості держави!

Ковід-19 швидкими темпами вже перейшов в Ковід-20, не за горами Ковід-21, можливо і -22!?

З 10 червня різко зросла кількісна захворюваність вірусом - кожний день по 600-800 чол. Ніхто не знає, що нас і весь світ чекає в подальшому.

Мабуть образилась матінка- природа, все частіше підкидаючи людству випробування у вигляді ВІЛ- інфекції, свинячого і пташиного грипу, вірусу Ембола, тепер короновірусу.

Значить є нагальна потреба в захисті від вірусних захворювань, а це створення, розбудова сучасних високотехнологічних профільних лікарень, однією з яких була б наша зі 200-ма і більше робочими місцями.

До чого ведуть ці роздуми?

До перспектив майбутнього нашого міста. Чи зможе воно довго існувати лише з АЕС, "Южнергострой" та дрібними приватними будівельними, торгівельними, розважальними закладами, декількома базарами. Все, більш не можу назвати - перерахувати значимі містоутворюючі підприємства. Як довго буде працювати АЕС?    Скільки ще років: 10-20? На сьогодні від неї залежить буття міста, співіснування будівельної галузі тощо. А що дальше? Чи зможемо ми запевнити наших дітей, онуків залишатися в місті, створювати сім'ї, обіцяючи їм хоть роботу. Це можливо, коли влада міста почне працювати (не думати, це вже пізно) над створенням  інвестиційно-виробничих проектів. Не у вигляді ТРЦ, чи якихось виставкових комплексів, а реальні виробничі потужності, що зможуть підстрахувати АЕС.

Благо, наш земляк керує державною інвестиійною Радою - потрібно тільки бажання і волю і стукати в двері», - зауважив Віктор Сікірінський.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты