Политика | Вознесенск, 1 Сентября, 2018

Нардеп Лівік відмовився від будівництва сонячної електростанції у Вознесенську, яке раніше активно лобіював

Свежие новости: Нардеп Лівік відмовився від будівництва сонячної електростанції у Вознесенську, яке раніше активно лобіював

Як повідомлялося раніше, позачергову сесію Вознесенської міської ради, яка відбулася сьогодні, 31 серпня, відвідали нардепи Давид Макар’ян і Олександр Лівік. Високі гості вкотре приїхали, аби обговорити питання будівництва сонячної електростанції у Вознесенську.

Як неодноразово заявляли представники парламенту, цей проект для них є дуже важливим. Дійсно, якщо простежити всю історію, Лівік з Макар’яном активно його лобіювали, маючи власний інтерес. При цьому вознесенцям вони обіцяли зниження тарифів на водопостачання та водовідведення.

У підсумку депутати, повіривши запевненням нардепів, у червні 2017-го проголосували за створення КП «Альтен», яке мало опікуватися будівництвом сонячної електростанції. Потім був тендер, де першим переможцем стала фірма, яка не входила у плани Лівіка і Макар’яна. Саме тому вони намагалися здійснити тиск на мера Віталія Лукова, заявивши, що будівництвом має займатися виключно наближена до них компанія.

Звісно, градоначальник не пішов на порушення закону. Втім, перший переможець незабаром сам відмовився від виграного підряду. Таким чином до справи взялося ТОВ «Житлоремонтбуд-Ніка», яке пов’язують з Макар’яном. Натомість Лівік на посаду директора КП «Альтен» лобіював свою людину.

У підсумку підрядник попросив розірвати договір, поставивши міську раду перед складним вибором. Відтоді й почалися спекуляції і невиправдані звинувачення на адресу влади Вознесенська. Не так давно нардепи заявляли, що є купа бажаючих взяти підряд, від якого вже відмовилися дві фірми. Насправді ж претендентів, готових працювати за існуючим проектом, немає. Потрібно вносити зміни, заново проходити експертизу, оголошувати новий тендер – все це затяглося б на невизначений час.

Соломоновим рішенням стало припинення КП «Альтен» як юрособи. Його приєднали до водоканалу, що дозволило заощадити кошти міського бюджету (утримання комунального підприємства обходилося щомісячно у 60 тис. грн.).

Виділені із державної субвенції кошти у сумі 24 млн. грн. потрібно було перерозподілити на більш нагальні потреби, ніж лівіківський проект із сумнівними перспективами і рентабельністю.

Натомість нардепи здійняли галас, попри те, що фактично саме з їхньої вини проект призупинили. Спочатку поскаржилися губернатору, який, розібравшись у ситуації, вирішив не тиснути на мера і Вознесенську міську раду. Після цього Лівік за Макар’яном пішли «шукати правди» у самого президента. Глава держави також не побачив у діях вознесенської влади нічого нераціонального. Іміджевий проект обернувся для нардепів провалом, провину за який вони хотіли покласти на Віталія Лукова і солідарних з ним депутатів.

Дійшло до того, що нардепи взагалі заявили про припинення будівництва сонячної електростанції, а виділені кошти треба витратити на придбання томографа. Особливо деструктивну позицію зайняв Лівік.

Свій виступ на сесії гість одразу ж почав з обвинувачень. Нардеп закидав владі Вознесенська небажання розвивати місто. Потім почав жонглювати цифрами, демонструючи дивну арифметику, мовляв, місто отримало 24 млн. грн., три мільйони було віддано на насос, на воду, в результаті чого залишилося… 24 мільйони! При цьому кандидат економічних наук Олександр Петрович намагався бути дуже переконливим. Щоправда, далі його виступ перетворився на відверте роздратування. Свій спіч Лівік завершив абсолютно невдалою аналогією:

«Те, що ви не закриваєте сонячну електростанцію чи комунальне підприємство – це наполовину вагітний чи ні. Ви хочете бути наполовину вагітними? Будьте, я в цьому брати участі не буду. І фінансувати на таких умовах я теж не буду і відстоювати фінансування цього об’єкта. Процес не пішов. Давайте, вирішили ви ставити крапку? Ставте. Закінчіть маніпуляції і передайте Бузько-Таборівській громаді», – випалив нардеп і ображений покинув трибуну.

Читайте також: Проект Лівіка закривається, Макар’ян будувати відмовляється?

«Проекты» нардепа Ливика: от биогазовых установок до солнечных электростанций

"Завтра Ливик не подпишется под каждым своим словом", - мэр Вознесенска Виталий Луков

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты