Политика | Вознесенск, 1 Сентября, 2018

Позачергову сесію у Вознесенську відвідали нардепи Лівік та Макар'ян

Свежие новости: Позачергову сесію у Вознесенську відвідали нардепи Лівік та Макар'ян

Вчора, 31 серпня, у Вознесенську відбулася 61–ша позачергова сесія міської ради.

На порядку денному стояло три основних питання, які були розглянуті депутати. Перше з них – рішення по завершальному етапу припинення одного з дитячих садочків через його аварійність. За повідомленням міського голови В. Лукова всі діти з цього дошкільного закладу влаштовані в інші садочки, і в подальшому буде вирішуватися доля будівлі. Тому депутати затвердили ліквідаційний баланс комунального ДНЗ комбінованого типу №5 «Вербиченька».

Друге питання, якого стосувалися два наступних рішення - перерозподілення бюджетних коштів по програмі «Питна вода» для реконструкції водозабірних споруд КП «Водопостачання», також було підтримане депутатами.

На цьому сесія не завершилася, оскільки до сесійної зали завітали депутати Верховної Ради України Лівік О. та Макар'ян Д. Вони вирішили обговорити з депутатами міської ради пере розподілення коштів державної субвенції, які виділялися для будівництва першої в Україні комунальної сонячної електростанції. Нагадаємо, через відмову підрядника, з яким було укладено договір на будівництво станції, кілька сесій тому було припинено КП «Альтен», створене для того, щоб займатися цим питанням та питанням обслуговування станції в майбутньому. Бюджетні кошти почали перенаправляти на інші потреби міста.

За пропозицією нардепів більша частина коштів, а це близько 17 мільйонів, повинна бути виділена на придбання комп’ютерного томографа. На кошти, що залишаться, Макар'ян Д. запропонував закупити витратні матеріали для лабораторного та діагностичного обладнання, придбаного в минулому році за державні кошти за сприяння цих нардепів.

Під час обговорення помічник депутата О. Сої Івахненко В. обурений тим, що будувати сонячну електростанцію не будуть, а кошти витратять на інші потреби, звинуватив мера в тому, що він обманув нардепів і мешканців міста та купить на ці кошти китайський томограф. Головуючий змушений був оголосити перерву в засіданні після таких недостовірних звинувачень. Після продовження засідання нардепи не зійшлися в спільній думці. Зі слів Макар'яна, в новому році не виключена можливість повернення будівництва сонячної електростанції, однак Лівік О. запевнив, що жодних коштів з державного бюджету за його сприяння на це не буде виділено.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты