Политика | Южноукраинск, 9 Декабря, 2016

«Быть или не быть» - объединение громад в Южноукраинске

Свежие новости: «Быть или не быть» - объединение громад в Южноукраинске

В ответ на многочисленные вопросы по волнующей теме «Объединение громад» мэр Южноукраинска и секретарь горсовета обнародовали публичную справку. В ней они разъясняют почему, на сегодняшний день не проводится процедура объединения в городе путём его объединения с Константиновкой.

Из-за нарушений в процедуре сейчас городской голова не может повторно инициировать данный вопрос.

Это могут сделать жители Южноукраинска самостоятельно или через своих депутатов.

Приводим текст публичной справки

На чисельні запитання мешканців щодо питання по добровільному об’єднанню громад, принаймні – Южноукраїнська та Костянтинівки за результатом проведених громадських ініціатив та попереднього рішення міської радиповідомляється наступне.  

Стаття 36 Конституції України зокрема вказує – «Ніхто не може бути примушений до вступу в будь-яке об’єднання громадян чи обмежений у правах за належність чи неналежність до політичних партій або громадських організацій.»

Згідно із Законом України «Про добровільне об’єднання громад» – стосовно Южноукраїнська в  2015 році започаткований процес добровільного об’єднання громад відбувся з порушенням чинної процедури і визнаний недійсним.

Надалі питання можливого об’єднання громад стосовно Южноукраїнська було досліджене в порядку місцевої ініціативи 2015-2016 рр. Її результат – 1074 мешканця міста висловились не об’єднувати громади, а вивчити це питання і в грудні 2016 року – лютому 2017 року результат попереднього дослідження органами місцевого самоврядування міста оприлюднити в пам’ятці для кожної родини – «За» і «Проти», зробити попередній висновок результат якого винести на розгляд міської ради. 

Згідно зі ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» міський голова, зокрема – забезпечує здійснення у межах наданих законом повноважень органів виконавчої влади на відповідній території, додержання Конституції та Законів України, виконання актів Президента України та відповідних органів виконавчої влади.

За таким перебігом подій міський голова не може ініціювати процес добровільного об’єднання громад. У відповідності до Закону, ініціювати добровільне об’єднання громад може не менш як третина депутатів від загального складу міської ради або члени територіальної громади в порядку місцевої ініціативи.

    Виходячи з викладеного таке не однозначне питання, як добровільне об’єднання громад може визначати тільки міська рада за наявності відповідно дослідженої точки зору територіальної громади міста. 

 

Міський голова                        В.К. Пароконний

 

Секретар міської ради             Л.П. Дзюбенко

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости