Политика | 12 Октября, 2023

Кім другий після Зеленського у рейтингу довіри українців до політиків, — Центр Разумкова

Свежие новости: Кім другий після Зеленського у рейтингу довіри українців до політиків, — Центр Разумкова Кім другий після Зеленського у рейтингу довіри українців до політиків, — Центр Разумкова

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім потрапив до топ-3 рейтингу довіри серед політиків, посадовців, громадських діячів і журналістів за результатами опитування Центру Разумкова.

Про це свідчать дані опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 21 по 27 вересня, пишуть «НикВести».

«Серед політиків, посадовців, громадських діячів, журналістів, рівень довіри до яких оцінювався під час цього дослідження, найчастіше респондентами висловлювалася довіра до Володимира Зеленського (75%), Віталія Кіма (64%), Сергія Притули (51%)», — зазначають соціологи.

Відзначимо також, що згідно з опитуваннями, що проводилися Центром цьогоріч, рівень довіри до голови Миколаївської ОВА знизився, у порівнянні з літом. Тоді понад 71% респондентів висловилися, що довіряють Віталію Кіму.

Частіше висловлювали довіру, ніж недовіру, до Михайла Подоляка (відповідно 45% і 30%), Віталія Кличка (відповідно 44% і 39,5%), Олексія Данілова (відповідно 42% і 35,5%), Василя Малюка (відповідно 34% і 21%), Юрія Бутусова (відповідно 31% і 25%), Сергія Стерненка (відповідно 28,5% і 26%), Ігоря Клименка (відповідно 26% і 22%), Рустема Умєрова (відповідно 25% і 21%).

Більшість опитаних не довіряють Юрію Бойку (82%), Юлії Тимошенко (82%), Петру Порошенку (73%), Олексію Арестовичу (71%), Дмитру Гордону (58%), Давиду Арахамії (54%) та Андрію Єрмаку (53%).

Частіше висловлювали недовіру, ніж довіру, до Руслана Стефанчука (не довіряють йому 46%, довіряють 25%), Дениса Шмигаля (відповідно 44% і 36%), Данили Гетманцева (відповідно 29% і 18%).

Центр Разумкова також дослідив рівень довіри населення до державних та суспільних інститутів. Найчастіше довіра висловлюється до Збройних сил (їм довіряють 93% опитаних), добровольчих загонів (85%), волонтерських організацій (84%), Державної служби з надзвичайних ситуацій (83%), Національної гвардії (81%), Державної прикордонної служби (76,5%), президента (72%), Міністерства оборони (71%), Служби безпеки України (66%).

Водночас більшість респондентів висловлюють недовіру політичним партіям (не довіряють 74%), чиновникам (72%), судовій системі (70%), Верховній Раді України (64%), прокуратурі (61%), уряду України (60%), комерційним банкам (59%), Національному антикорупційному бюро (53%), Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (52%), Національному агентству з питань запобігання корупції (52%).

Політична сила, якій можна довірити владу у повоєнний період, найчастіше, на думку респондентів, може з’явитися із середовища військових (так вважають 52% опитаних).

Довідка: Опитування проводилося методом face-to-face на підконтрольних Україні територіях за стратифікованою багатоступеневою вибіркою із застосуванням випадкового відбору на перших етапах формування вибірки та квотного методу відбору респондентів на заключному етапі.

Опитано 2016 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%. Разом з тим, додаткові систематичні відхилення вибірки можуть бути зумовлені наслідками російської агресії, зокрема, вимушеною евакуацією мільйонів громадян.

У березні минулого року авторитетна британська газета The Times назвала голову Миколаївської обласної військової адміністрації Віталія Кіма можливим наступним президентом України. Тоді голову Миколаївської ОВА журналісти видання описали як «харизматичного губернатора» і додають, що він «надихнув населення Миколаєва взятися за зброю».

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости