Политика | 21 Июля, 2022

ЗМІ повідомили, що Зеленський позбавив громадянства Коломойського – це побічно підтвердили в Офісі Президента

Свежие новости: ЗМІ повідомили, що Зеленський позбавив громадянства Коломойського – це побічно підтвердили в Офісі Президента

Президент України Володимир Зеленський випустив та засекретив указ №502/2022 щодо позбавлення громадянства десяти осіб, включно з депутатами Ігорем Васильковським («Слуга народу»), Вадимом Рабіновичем (заборонена ОПЗЖ), головою тероборони Дніпропетровщини Геннадієм Корбаном та олігархом Ігорем Коломойським.

Скріншот документа опублікував член Комітету ВР з питань правової політики Сергій Власенко. Указ №502/2022 від 18 липня знаходиться у розділі секретних, оскільки в ОПУ є практика не публікувати укази щодо амністії та громадянства, пояснює джерело. Факт видання та підписання указу Зеленським побічно підтвердив і радник голови ОПУ Сергій Лещенко.

«З високою часткою ймовірності, копію указу про позбавлення громадянства України було передано народному депутату Сергію Власенко в Центрвиборчкомі, куди копію указу було передано для виконання щодо позбавлення депутатських повноважень Рабиновича та Васильківського», - написав Лещенко у Тelegram.

Згідно з текстом указу, громадянства позбавлять:

Анаса Аль-Салямата;

Ігоря Васильковського;

Олену Єреміну;

Ларису Кол;

Ігоря Коломойського;

Геннадія Корбана;

В’ячеслава Ліма;

Вадима Рабіновича;

Галину Роговенко;

Сеймура Худуєва.

Причина позбавлення громадянства в указі не згадується, однак підставою могло стати подання СБУ про наявність у фігурантів списку громадянства інших країн.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты