Общество | 18 Июля, 2023

Як «зернова угода» може працювати без росії: пояснення

Свежие новости: Як «зернова угода» може працювати без росії: пояснення

Україна створила страховий фонд на випадок виходу росії із «зернової угоди». Зараз у ньому 20 млрд гривень.

Про це повідомляється в заяві першого заступника міністра аграрної політики та продовольства Тараса Висоцького в ефірі телемарафону.

«У бюджеті поточного року дійсно передбачена стаття у розмірі 20 млрд гривень, яка може бути застосована для компенсації втрат у рамках здійснення зернових перевезень Чорним морем у разі відсутності гарантій від країни-агресора», — заявив Висоцький.

За його словами, порядок дії такого страхового фонду вже було затверджено Кабміном. Там зазначено, що можуть бути застраховані судна, які перевозять зерно, і що рішення про надання компенсацій аналізується та може ухвалюватися урядом.

«Наразі деталі обговорюються з потенційними учасниками цього механізму. Буквально днями воно буде фіналізуватися і з урахуванням, зокрема, домовленостей з міжнародними партнерами, зокрема Туреччиною, вже можна буде назвати кінцеві дати та критерії функціонування», — розповів Висоцький.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости