Общество | Николаев, 20 Июля, 2023

Стало відомо про миколаївського бійця ГУР, який загинув, коли допомагав евакуювати поранених з «Азовсталі»

Свежие новости: Стало відомо про миколаївського бійця ГУР, який загинув, коли допомагав евакуювати поранених з «Азовсталі»

Одним із українських воїнів-героїв, які доправляли допомогу на “Азовсталь”, був миколаївець, сержант Головного управлінні розвідки Олександр Клепіков. Він загинув 5 квітня 2022 року.

Про це повідомляється на Instagram-сторінці crimeaboy.

Клепіков (позивний «Борян») був уродженцем міста Сімферополь, учасником проукраїнських акцій, подій на Майдані та супротиву анексії Криму в 2014 році.

З весни 2014 року присвятив себе військовій справі. В складі батальйону «Азов» приймав участь в звільнені міста Маріуполь, Мар’їнки і Широкінській операції восени 2014 року. Також він служив у 1-му окремому батальйоні морської піхоти. Після закінчення контракту повернувся до мирного життя, здобув ступінь магістра історії та був суддею змагань з пістолету.

В 2022 році, з початком повномасштабної війни, разом з підрозділами територіальної оборони приймав участь в боях і диверсійних діях в Миколаївській області та Миколаєві. З березня 2022 в складі підрозділів ГУР МО воював на київському напрямку. Після наказу виконував завдання з польотів в складі підрозділу в окупований Маріуполь на територію заводу «Азовсталь», куди доправляли боєприпаси і вивозили поранених бійців полку «Азов». В один із останніх рейсів, 5 квітня гелікоптер з бійцями ГУР МО був збитий на окупованій території.

Клепіков був одним з лідерів руху «Таврії» Сімферополь. Також він грав у команді з регбі «Корабел» у Миколаєві, був учнем школи «БЖЖ Southside BJJ».

“Профі своєї справи, парашутист і справжній морський піхотинець до останнього патрону. З його загибеллю українське військо втратило мотивованого бійця і професійного сержанта”, - розповів автор допису.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты