Общество | 1 Января, 2023

Як українці святкували Новий рік в умовах воєнного стану

Свежие новости: Як українці святкували Новий рік в умовах воєнного стану

Перший Новий рік Україна переживає в умовах воєнного стану. Тим не менш, в країні намагаються святкувати якомога більше.

Новий рік у Києві розпочався так само, як минулий старий. Новорічна ніч в Україні цього року була по-іншому. Тим не менш, новий рік зустріли. Щоб уникнути комендантської години, дехто просто знімав кімнату і залишався ночувати.

Щоб трохи відволіктися від війни, на Софіївській площі були концерти та театральні вистави, а дітям роздавали білих голубів миру.

«Я припускаю, що так нас хочуть привітати з Новим роком, хоча це дуже важко», — каже Вероніка Кулегіна, яка прийшла з дітьми на площу. «У мене вже немає сил терпіти ці обстріли. Ми були дуже близькі до першого вибуху, і це дуже страшно».

Страх перед тим, що принесе 2023 рік. На Донбасі навколо Бахмута війна вирує особливо кривава, а Російська армія все ще окупує частину України.

Сергій із Рівного на Заході України дивиться у новий рік похмуро: «Ще у 2022 році моє життя складалося переважно з війни, і ця війна за мир триває», – вважає він. «Це велика трагедія для України, і для мене особисто це був дуже важкий рік», — розповідає Сергій. "Мене мобілізували у вересні, я прохожу підготовку радиста в Києві. Я вперше в армії, хоч був резервістом, і Новий рік для мене дійсно дуже важкий, тому що я ніколи не відчував нічого подібного ".

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты