Политика | 19 Сентября, 2024

В Запорізькій області росіяни тримають в блокаді жителів трьох сіл

Свежие новости: В Запорізькій області росіяни тримають в блокаді жителів трьох сіл

Жителі трьох окупованих населених пунктів Запорізької області перебувають у повній блокаді.

Про це повідомив начальник Оріхівської міської військової адміністрації Микола Вініченко.

За його словами, люди не отримують гуманітарну допомогу, при цьому військові рф не випускають жителів з окупації.

- На даний час у нас три населених пункти окуповані – це Нестерянка, Копані, Мирне. Залишається там в Нестерянці 78 осіб, у Копанях – 54 людини, у Мирному залишаються дві дитини. На даний час гуманітарна допомога їм не надається. Останній раз це було в серпні – їм привезли крупи і тушонку. Воду люди збирають дощову, переважно харчуються тим, що виросло в городі. Обстрілюються ці населені пункти щодня, дуже багато дронів літає, людей не випускають. Раніше люди могли поїхати до Токмака, а на даний час зробили їм блокаду. Нічим не допомагають і нікуди їх не випускають, – розповів начальник МВА.

За його даними, кількість військових рф у цих населених пунктах не зменшується, пересуваються вони переважно вночі, коли місцевим заборонено виходити з будинків. Також окупанти проводять постійні обшуки й перевірки цивільних, додав Вініченко.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости