Политика | 13 Октября, 2022

Україна отримає нові системи ППО так швидко, як їх зможуть доставити, — голова Пентагону

Свежие новости: Україна отримає нові системи ППО так швидко, як їх зможуть доставити, — голова Пентагону

 

Контактна група по Україні, зустріч якої відбулася сьогодні в рамках дводенної зустрічі міністрів оборони країн НАТО, готова поставити в Україну системи протиповітряного захисту так швидко, як це дозволяють фізичні можливості для їхнього постачання. 

 
Про це сьогодні у Брюсселі під час прес-конференції за підсумками засідання Контактної групи заявив міністр оборони США Ллойд Остін.

— Ці системи будуть поставлені в Україну так швидко, як ми зможемо їх фізично доставити туди. Це те, що серед головних пріоритетів і на чому ми будемо сфокусовані. Ми маємо намір надати ті системи, які ми маємо і які доступні, які є в таких країнах як Німеччина. Ми також намагатимемося надати додаткове спорядження до систем, які українські сили вже використовують зараз, - сказав керівник військового відомства США.

Він зазначив, що всі учасники сьогоднішньої зустрічі – 50 країн – розуміють стурбованість українців за безпеку своїх будинків та своїх сімей.

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі зазначив, що головний акцент учасники Контактної групи зараз роблять, щоб допомогти Україні збудувати інтегровану систему протиповітряного захисту.

— Про що просить Україна і що ми можемо надати, це інтегрована система протиповітряної оборони. Вона не контролює весь повітряний простір України, але призначена для контролю за пріоритетними об'єктами, які Україна хоче захистити. Ми говоримо про системи короткого радіусу дії та низьких висот, середнього радіусу дії та середньої висоти, та далекобійних систем великої висотності. Це суміш усіх таких систем, що дозволить заборонити входження у повітряний простір російських літаків, безпілотників та надасть оборону проти російських ракет, - сказав генерал.

Він зазначив, що вже зараз Україна дуже ефективно використовує існуючі системи, включаючи SА-6 (КУБ – ред.), С-300 та інші подібні системи. Вони дозволили українській стороні ефективно знизити російську перевагу у повітрі та, як наслідок, ускладнили комбіноване маневрування російських військ.

За словами генерала, країни, які брали участь у конференції, можуть допомогти Україні створити інтегровану систему протиповітряної оборони, у тому числі, з використанням більш старих систем ППО. Зокрема Україна використовує досить старі системи ППО середнього радіусу дії, але вони дуже ефективні. Є й інші системи, доступні інших країнах, наприклад, «Петріот». Спроможні системи протиповітряної оборони також мають, зокрема, Ізраїль та Німеччина.

— Завдання полягає в тому, щоб звести ці здібності разом, застосувати їх, провести необхідне тренування, бо всі ці системи є різними. Слід переконатися, що вони можуть поєднуватись один з одним, у єдиній системі управління та комунікації, забезпечити їх необхідними радарами, які можуть взаємодіяти один з одним та спільно відстежувати цілі. Це досить складне завдання з технічної точки зору, але воно є досяжним, - підкреслив Міллі.

Як уже повідомлялося, сьогодні у Брюсселі відбулася вже шоста зустріч Контактної групи по Україні під егідою США («Рамштайн»), у якій взяли участь політики та військові керівники 50 країн, включаючи союзників з НАТО та країни-партнери, які обговорили шляхи подальшої військової підтримки України у її зусиллях із захисту проти російської агресивної війни, у повній відповідності до права на самооборону, передбаченого Хартією ООН.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты