Криминал | 6 Сентября, 2023

Шахраї ошукують громадян, повідомляючи про неіснуючий виграш

Свежие новости: Шахраї ошукують громадян, повідомляючи про неіснуючий виграш

Мешканцям України почали масово надходити SMS-повідомлення, в яких абонентам повідомляють про те, що вони нібито виграли гроші.

У поліції Миколаївської області закликали не вірити таким повідомленням.

«У цей час існує безліч різноманітних видів та способів шахрайства, на гачок яких потрапляють довірливі громадяни. Одним із них є SMS-розсилка або телефонний дзвінок від незнайомця з повідомленням: «Вітаємо, ви виграли гроші». На жаль, за такими повідомленнями ховаються злодії, які виманюють у людей накопичені заощадження»,- йдеться у повідомленні.

І ви як гравець, якому пощастило, нібито отримуєте якусь велику суму або цінний приз. Але щоб отримати свій виграш, необхідно виконати певні умови, про які вам розповідають шахраї. Це може бути переказ ваших коштів у розмірі будь-якого відсотка вартості призу або покриття витрат доставки, конвертації тощо. Або навіть банальніше – незнайомці починають випитувати дані вашої банківської картки, на яку вам нібито переведуть суму виграшу.

У поліції радять: якщо вам повідомили про якийсь виграш, згадайте, чи брали ви участь в акціях, конкурсах тощо. Якщо ні, то вас намагаються «розвести». Не перераховуйте гроші незнайомцям і в жодному разі не повідомляйте своїх даних – ні персональних, ні банківських карток, бо так ви надасте шахраям доступ до ваших заощаджень.

Якщо ви все ж таки повідомили шахраям свої особисті дані, то в найкоротші терміни необхідно заблокувати свою банківську картку і звернутися до поліції за номером «102».

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты