Криминал | 6 Сентября, 2023

Затримали зрадницю, яка допомагала Росії з «паспортизацією»

Свежие новости: Затримали зрадницю, яка допомагала Росії з «паспортизацією»

У Херсоні затримали зрадницю, яка допомагала російським терористам із примусовою так званою паспортизацією під час окупації міста.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Як зазначають у відомстві, зрадницею виявилася жителька обласного центру, яка раніше працювала в регіональному підрозділі Державної міграційної служби.

Під час окупації жінка підтримала терористів, за що і отримала «призначення» у місцевій окупаційній адміністрації Росії. Там вона стала «фахівцем відділу паспортно-візової служби» у складі окупаційного «МВС Херсонської області».

«На цій "посаді" колабораціоністка забезпечувала виконання вказівок кремля щодо примусового отримання місцевими жителями російських паспортів. Для цього видавала громадянам так звані адресні довідки, які були підставою для оформлення громадянства Росії», - додали в СБУ.

Зокрема, зрадниця переписувала за російським «зразком» паспортну документацію мешканців окупованої частини області.

Після звільнення Херсона нашими воїнами колаборантка сподівалася відсидітися у власному будинку, проте їй не вдалося уникнути правосуддя. Згідно з підозрою за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України жінці загрожує до 15 років ув'язнення.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты