Политика | Южноукраинск, 1 Августа, 2018

Що не так з інвестором «Критого ринку» та інвестиціями? Які наслідки? Тільки факти

Свежие новости: Що не так з інвестором «Критого ринку» та інвестиціями? Які наслідки? Тільки факти

26 квітня 2017 року між управління ЖКГ та будівництва Южноукраїнської міської ради, яке діяло від імені Южноукраїнської міської ради, та ТОВ «Ганд Інвест Сервіс» було укладено інвестиційний договір щодо реалізації Інвестиційного проекту «Реконструкція та розбудова об’єкту «Критий ринок».

Відповідно до умов договору Інвестор отримав у користування терміном на 15 років об’єкт територіальної громади Южноукраїнська «Критий ринок» а взамін зобов’язався здійснити роботи по реконструкції та розбудові «Критого ринку» згідно Плану графіку.

Звітом управління економічного розвитку Южноукраїнської міської ради «Про хід реалізації Інвестиційного проекту «Реконструкція та розбудова об’єкту «Критий ринок» установлено:

«Відповідно до План – графіку реалізації Інвестиційного проекту «Реконструкція та розбудова об’єкта  «Критий ринок»», який є додатком до Інвестиційного договору,  в перший рік реалізації Інвестиційного проекту орієнтовна сума інвестиційних вкладень становить 4015,0 тис. грн., в тому числі:  за кошти інвестора – 2615,0 тис. грн.

Фактично за перший рік реалізації Інвестиційного проекту «Реконструкція та розбудова об’єкта  «Критий ринок» за інформацією ТОВ «Гранд Інвест Сервіс» та ДІМГ  було внесено інвестиційних вкладень за кошти інвестора – 1050,13 тис. грн., або 39,1% від запланованої суми.

В суму інвестиційних вкладень інвестора враховано   суму 335,1 тис. грн. по виконанню робіт з капітального ремонту і антикорозійного захисту покрівлі об’єкту «Критий ринок» . За інформацією ДІМГ  дані роботи не відносяться до капітального ремонту, а є роботами поточного характеру.

При цьому, ТОВ «Гранд Івест Сервіс» додатково ще були виконані наступні види робіт, які не відносяться до капітального ремонту торговельного залу та адміністративних приміщень будівлі «Критого ринку», реконструкції торгових місць, а є видатками поточної діяльності підприємства, на загальну суму – 92,2 тис. грн., в т.ч.:

- висотні роботи щодо технічного обслуговування (миття засобів освітлення (Акт  від 01.12.2017 №9 - 15,0 тис. грн.

- придбання світильників (видаткові накладні від  14.12.2017 №281,  від 28.11.2018 №260) - 8,3 тис. грн.

- придбання вагового обладнання – ваги електронні підвісні в кількості 23 шт. (видаткова накладна від 29.08.2017 №РН-0001571) - 68,9 тис. грн.».

Тобто, ТОВ «Гранд Інвест Сервіс» взяло на себе зобов’язання у період з 26.04.2017р. по 26.04.2018р. виконати роботи з реконструкції та розбудови «Критого ринку» вартістю 2 615 тис. грн., але виконало роботи на суму 1050,13 тис. грн., до яких безпідставно віднесло ті, які не є реконструкцією та розбудовою об’єкту, вартістю 427,3 тис. грн. Таким чином, інвестор виконав своє зобов’язання на суму 622,83 тис. грн., що становить лише 23,82% від вартості робіт, які він зобов’язався виконати.

Таке порушення зобов’язань ТОВ «Гранд Інвест Сервіс» відповідно до положень підпунктів 3.4.4.1. та 3.4.4.2. пункту 3.4.4. інвестиційного договору та статті 611 Цивільного кодексу України надає право Южноукраїнській міській раді прийняти рішення про розірвання договору в односторонньому порядку.

Частиною 4 статті 653 Цивільного кодексу України установлено:

Таким чином, у громади Южноукраїнська після розірвання договору з непорядним інвестором не виникне обов’язок відшкодовувати ТОВ «Гранд Інвест Сервіс» вартість робіт з реконструкції та розбудови «Критого ринку». Місто нічого не втратить, позбавившись необхідності продовжувати відносини з ТОВ «Гранд Інвест Сервіс».

Згідно з даними з ЄДРПОУ, ТОВ «Гранд Інвест Сервіс» було зареєстровано 26.09.2016 року, тобто за півроку до проведення конкурсу і відповідно не мало жодного досвіду виконання аналогічних інвестиційних проектів.

Ще під час визначення переможця конкурсу було встановлено, що суб’єкт, який заявляє про бажання інвестувати в «Критий ринок» більше 15 мільйонів гривень, станом на 31 грудня 2016 року (за три місяці до оголошення конкурсу) мав у своєму розпорядженні на банківському рахунку лише 800 гривень та за 2016 року «напрацював» на 200 гривень збитку:

З невідомих причин на наступному засіданні комісія відкинула вищезазначені факти, які засвідчують повну неспроможність претендента до будь-яких інвестицій, визнала лист ТОВ «Гранд Інвест Сервіс» на тему «Ми ніколи не могли, але ми зможемо! Повірте!» достатнім підтвердженням здатності інвестувати і визначила цього суб’єкта переможцем конкурсу:

Читайте також: Депутат-підприємець ще не визначилася з голосуванням по «Критому ринку»

Член бюджетної комісії висловив свою позицію щодо голосування по «Критому ринку»

«Буду голосовать за народ, а не за одного предпринимателя», – депутат Татьков заявил о поддержке проекта решения о возвращении «Крытого рынка»

«Я не бачу, щоб щось змінилося на краще», – голова южноукраїнського партосередку БПП «Солідарність» про ситуацію з «Критим ринком»

«То, что выносится проект решения на сессию, я считаю, это правильно», – депутат Козявкин об инициативе Григоряна по поводу расторжения инвестиционного договора

Депутат Григорян підготував ще один проект рішення щодо «Критого ринку»

«Підтримую однозначно», – екс-директор «Критого ринку» про підготовлений Григоряном проект рішення про розірвання інвестиційного договору

Не получится, и не такие пытались сломать

«Призываю депутатов голосовать «за» расторжение инвестиционного договора по «Крытому рынку», – южноукраинский депутат Григорян обратился к своим коллегам

Полицейская крыша и лобби в горсовете позволяют арендатору «Крытого рынка» ощущать безнаказанность

«Настоящие преступники продолжают воровать, а на честных людей заводят дела» – воин-афганец по поводу действий южноукраинской полиции в отношении Эрика Григоряна

Инвестиции или переход в частные руки? Что ждёт «Южноукраинский Крытый рынок» в будущем?

Член депутатской комиссии по законности отказалась комментировать ситуацию по «Крытому рынку»

Рішучий крок - Григорян підготував проект рішення міської ради про розірвання інвестиційного договору по "Критому ринку"

Підприємці звернулися до депутата Григоряна, щоб ініціювати розірвання інвестиційного договору по «Критому ринку»

Депутат Григорян вимагає проведення «круглого столу» по «Критому ринку»

Підприємці «Южноукраїнського критого ринку» звернулися до депутата Григоряна за допомогою

«Южноукраинск раздаётся по кусочкам так называемым «инвесторам», - депутат горсовета Григорян по поводу инвестиционных проектов

Как и в случае с Григоряном, инвестор «Крытого рынка» грозится написать заявления в полицию на предпринимателей за участие в круглом столе

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты