Общество | Южноукраинск, 12 Октября, 2017

Представники колективу КП ТВКГ та громадськості Южноукраїнська продовжують боротьбу за мешканців свого міста, за своє підприємство

Свежие новости: Представники колективу КП ТВКГ та громадськості Южноукраїнська продовжують боротьбу за мешканців свого міста, за своє підприємство

УВАГА, ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ!

ПРЕДСТАВНИКИ КОЛЕКТИВУ КП ТВКГ 

ТА ГРОМАДСЬКОСТІ ЮЖНОУКРАЇНСЬКА 

ПРОДОВЖУТЬ БОРОТЬБУ ЗА МЕШКАНЦІВ

СВОГО МІСТА, ЗА СВОЄ ПІДПРИЄМСТВО

Як і вказувалось раніше, в ДП НАЕК «Енергоатом» мало зрозуміла позиція їх керівництва у відмові від десятків мільйонів міста за борги, хоча і сумнівні, та все ж таки сьогодні ще борги, почала дивно доповнюватись.

Вони (всі керівні посадовці цього підприємства включно з Президентом Компанії Ю. Недашковським) цілий рік волали – «розрахуйтесь за нами за надані комунальні послуги по наявним боргам» та забезпечте поточну роботу без боргів і що !!??

Коли в результаті чисельних нарад і не простих перемовини, зокрема  Южноукраїнська міська рада більшістю голосів, окрім «депутатів АЕС і до них схильних» 13 липня 2017 року прийняла рішення реально допомогти КП ТВКГ розрахуватись по боргам і забезпечила дієвий механізм роботи без поточних боргів – ми відразу наразились на протидію таким розрахункам від кого!?, від волаючого кредитора – ДП НАЕК «Енергоатом» та ЮУ АЕС.

Після чисельних нарад було листування, передали в «Енергоатом» та на АЕС всі потібні договори. Ми спочатку відмовились від пікетів Компанії, які проводили раніше і які дозволили сісти за стіл переговорів всім учасникам пробеми – Керівній ланці Енергоатому та його АЕС, а також представників з «атомних» міст – Вараша, Енергодара, Нетішина, Южноукраїнська в складі їх делегацій: керівництва їхнього самоврядування та комунальних підприємств.

Президент ДП НАЕК «Енергоатом» Ю. Недашковський публічно завірив – підписуємо мирові угоди без будь яких гарантій. І вже через декілька днів знову почалось – «дайте гарантії», які доречі, не передбачені Законом. Це і поклало поштовх нової хвилі акцій та звернень вже до керівництва країни. Одне з перших до Вашої уваги.

АСОЦІАЦІЯ МІСЬКИХ ГОЛІВ 

МІСТ РОЗТАШУВАННЯ ДІЮЧИХ АЕС УКРАЇНИ

ЗВЕРНЕННЯ

ПРЕЗИДЕНТУ УКРАЇНИ
ПОРОШЕНКУ П.О.
ПРЕМ'ЄР-МІНІСТРУ УКРАЇНИ
ГРОЙСМАНУ В.Б.

“Україна – держава, яка прагне до європейського рівня життя та цінностей країн з передовою економікою”, вказує Стратегія сталого розвитку «Україна 2020». В  Южноукраїнську на основі цієї Стратегії сформовано Програму його соціально-економічного та культурного розвитку на 2016 – 2020 роки, яка належне виконується.

 Але громада та її самоврядна і комунальна влада наразились на штучні проблеми від ДП НАЕК «Енергоатом», які на цей час тільки зросли і перешкоджають не тощо руху до справжньої демократії з гідним життям людей, а навіть увійти вже в другу зиму без арешту р/рахунку ключового для міста підприємства не можуть.  

Комунальне підприємство нашого міста – ТВКГ  у «Енергоатома» виграло тривалу справу зняття з нього штучного банкрутства у Вищому господарському суді України, де атомна Компанія в силовий спосіб в інших судах відбирала собі це надважливе для міста господарство. Робила це зухвало-цинічно, прикриваючись «інтересами держави».

Всупереч вказаному рішенню Суду та власній обіцянці Президента ДП НАЕК «Енергоатом» Ю. Недашковського, яке Він дав публічно всім «атомним» містам не чинити Мировим угодам опору, якими буде знято арешти з їх ТВКГ, Компанія і АЕС від «Атомних» міст Вараша, Енергодара та Южноукраїнська знову вимагають не законні гарантії платежів, які вони готові здійснювати, як тільки «Енергоатом» зніме арешти з їхніх рахунків. А попереду чергова зима вже якого року їх нескінченних арештів.

Керівники Атомного відомства, так добивались повернення грошей, що коли їм їх віддають, зокрема за рішенням Южноукраїнської міської ради ще від 13.07.2017 року, вони відмовляються їх брати. А сотенні колективи «ТВКГ» не мають можливості використовувати власні інвест-програми і вимушено просять грошей у бюджетів.

Підпиши «НАЕК і АЕС» угоди, які у них лежать підписані містом вже три тижня, вони тільки в грудні 2017 року отримають 22,6 млн. грн. від Держави і 6,0 млн. грн. від бюджету міста з його частки зобов’язань, ТВКГ почне працювати без поточних боргів по комунальним послугам і в 2020 році завершаться всі борги, які десятиліттям  так дивно формувались проти Южноукраїнська, як і інших міст в дуже сумнівний спосіб.

Та в «Енергоатомі» вже не хочуть раніше «кричущих» ними грошей. Проявилась їх справжня мета – через доведення до банкрутства міст, де живуть переважно бідні люди і частково багаті, відібрати у них міські ТВКГ для не прикритого подальшого збагачення і так багатих та введення в зубожіння і без того бідних людей.

А в містах вказаний процес тарифного тиску аргументовано розцінюють примусом до мовчазної згоди з любими примхами цього монополіста. Процесом штучних боргів, зокрема територіальній громаді Южноукраїнська вже нанесено реальної шкоди в понад 80 мільйонів гривні.

Невже за явне доведення до банкрутства і за нанесену шкоду людям та їх майну громадськість «атомних» міст в сучасній Україні має формувати позовну заяву до всіх можливих судів і вигравати цей процес на сором країні, яка вже має Чорнобиль.

Громади спроможні довести не відповідність морально-етичних якостей керівництва «НАЕК» вимогам Кодексу МАГАТЕ цій організації і всім партнерам «Енергоатому», як Компанії, для якої, принаймні люди не вартують нічого, як і безпека АЕС, де їх нормальне життя в цих містах є її важливим гарантом.

 

За підтримки міст Вараша, Енергодара
Южноукраїнський міський голова                                                         В.К. Пароконний 

    І ось 11 жовтня 

З огляду на продовження мовчазного байкоту підписання Мирових угод вже, як протестна Акція, представники колективу ТВКГ та громадськості міста поїхали до Будинку Уряду України. Дивимось фото звіт –

Сьогодні не тільки «Атомні» міста шукають правду в Києві !!!

Додаткова інформація.  

В цей же період з’ясовується, що ДП «Енергоатом» для комунальних потреб міста піднімає свою частку тарифів на теплову енергію, а це опалення і підігрів води у водопроводі гарячого водопостачання в 2.5 рази, водовідведення в 2,3 рази.  Окремо тариф на воду питну в 2  рази.

А при цьому в ТВКГ, їх частка тарифу, а це друга половина ціни на вказані послуги, підніматись так стрімко не буде.

І ще. З’ясовується, що в «Енергоатомі» проявилась гостра потреба в грошах.

Так беріть поки є така можливість. Бо що буде далі, мало хто візьметься спрогнозувати.

Підписуйте Мирові угоди, що вам заважає, невже є чийсь план поживитись за рахунок зубожіння людей!!??

Навіть з викладеного –  

Явно недолуге і провокативно виглядають популістські пропозиції віддати КП ТВКГ на АЕС.

Але такі шкідливі місту пропозиції отримали своє дивне продовження –

Чим відрізняються АЕС сучасного світу і АЕС України.

Ті, які цивілізовані – за рахунок інвестицій, які беруть ззовні та з джерел науково – технічного прогресу збільшують обсяги генерації електроенергії і зменшують тариф.

А наші АЕС (їхні керівники) роблять все навпаки. Інвестиції переважно беруть з підвищення тарифу для людей, а потім бідкаються, що у них нема грошей.

Ось і приклад:

  • Дефіцит коштів у 2017 році на утримання соціальних об’єктів та на покриття витрат з надання соціальних пільг і гарантій, які передбачені Колективним договором,  у цілому по Компанії становить близько 200 млн. гривень. Під час затвердження кошторису в грудні 2016 року Компанія планувала покрити наявний дефіцит суттєвим збільшенням у 2017 році інших надходжень, у т. ч. за рахунок погашення комунальними підприємствами міст-супутників їхньої заборгованості перед ВП АЕС.
  • Закликаємо органи місцевого самоврядування міст-супутників АЕС та їхні виконавчі органи щодо визначення своєї участі у фінансуванні об’єктів культури і спорту загальноміського значення, які знаходяться на балансі ДП «НАЕК «Енергоатом», через оплату в повному обсязі послуг, що надають згадані об’єкти під час проведення загальноміських заходів.
  • Також просимо міські ради з розумінням і відповідальністю поставитися до створення умов, що забезпечують своєчасну оплату поточних послуг та погашення заборгованості комунальних підприємств перед ВП АЕС за раніше надані послуги.

Тільки в цьому році міська рада Южноукраїнська дає Вам, "Енергоатому", понад 25 мілійонів вже нами названих і прийнятих радою коштів, так беріть! Чому ж не берете, а постійно відмовляєтесь в такий, тільки зовні аргументований спосіб?

Беріть гроші і не шукайте того, чого нема в природі стосунків НАЕК - місто і в Законі.

До цього додамо –

Мало того, що вони йдуть дуже хибним шляхом та ще і на якесь соціальне збочення агітують атомні міста.

Тільки авантюрист чи мало досвідчена людина може сьогодні агітувати за те, щоб довести до спадку власні комунальні об’єкти та мережі, а потім пустити їх з молотка за безцінь.

У НАЕК попереду корпоратизація, спосіб якої не визначено, мільярдні борги за кредитами та вже анонсоване скорочення персоналу.

Навіщо ще й бити по громадам та руйнувати і так депресивні міста?

Це далеко не риторичне питання і воно може піти за межі країни, якщо не буде припинена фактична облога Южноукраїнська зокрема, та інших міст, на територіях яких і розташовані не безпроблемні АЕС України.

А ще і таке.

Атомна енергія і її тепло, це добре.

Та надалі місто має перспективу об’єднатись з Костянтинівською громадою, Іванівською та Богданівською.

На вільних землях цих громад має бути швидко розміщена генерація вітрова та сонячна, якої цій об’єднаній громаді вистачить з запасом, та ще й на продаж піде по вже справді «зеленому» тарифу її чимала частка.

Як не дивно, але це шлях до виходу з природи депресивності наших міст.

І тарифи будуть справедливі, і працевлаштування вивільнених працівників з АЕС ми влаштуємо, і на АЕС більше уваги приділять безпеці блоків, а не хибній політиці, як є на цей час.

Область від цього тільки виграє та і Держава теж.

Це реально і дуже швидко таке робиться. Є приклад.

Илон Маск: «Мы можем обеспечить пострадавший Пуэрто – Рико энергией».

Ураганы «Ирма» и «Мария» нанесли энергосетям в Пуэрто-Рико колоссальные повреждения. В результате почти весь остров остался без электричества. Решение проблемы представил глава Tesla Илон Маск.

Он предложил заменить энергосеть солнечными панелями и системами хранения энергии. Пока Tesla еще не бралась за проекты подобного масштаба, но уже обеспечивала энергией целый остров.

После двух перенесенных ураганов энергосеть Пуэрто-Рико оказалась почти полностью разрушенной. Многие жители остались без электроэнергии и мобильной связи.

Чтобы оказать помощь пострадавшим, Tesla  начала поставлять на территорию острова системы хранения энергии Powerwall — ими могли воспользоваться жители, чьи дома оборудованы солнечными панелями.

Один из пользователей Twitter Скотт Стапф спросил у главы Tesla Илона Маска, может ли его компания построить в Пуэрто-Рико новую энергосистему. Маск ответил, что у Tesla есть опыт строительства масштабных систем хранения энергии.

В ноябре 2016 года стало известно, что за год Tesla и принадлежащий ей производитель солнечных панелей SolarCity оборудовали на острове Тау в Тихом океане микросеть из солнечных панелей и аккумуляторов для накопления энергии. Система способна обеспечить электричеством все жилые дома и предприятия на острове, а также больницу, полицейскую и пожарную службы.

Нав’язливе та, як бачимо проблемне сусідство з АЕС, це не панацея в їхніх послугах. Є і інші виходи з положення, коли тебе прив’язали до цього об’єкту, б’ють і кричать тікайте або заберемо Вас в наше рабство.

Глава Tesla Илон Маск показав, як цивілізовано можна виходити навіть з дуже великої скрути.

Я за таке розумне і людяне об’єднання громад, за таку соціальну перспективу і міста і сіл, що є поряд з Южноукраїнськом.

 

            Міський голова   В.К.Пароконний

 

Источник: yu.mk.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости