Криминал | Первомайск, 21 Мая, 2023

На Миколаївщині судитимуть неповнолітка за брехню у суді

Свежие новости: На Миколаївщині судитимуть неповнолітка за брехню у суді На Миколаївщині судитимуть неповнолітка за брехню у суді

Особа постане перед судом за завідомо неправдиві показання свідка. Неправдиві показання свідка чинять перешкоди здійсненню правосуддя , ускладнюють намагання суду досягти істини, можуть бути причиною судової помилки, а тому вони з самого початку є шкідливими для правосуддя.

Врадіївським відділом Первомайської окружної прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно 17-річного місцевого мешканця за фактом завідомо неправдивого показання свідка (ч. 1 ст. 384 КК України).

Слідством встановлено, що місцевий 17-річний житель, умисно, під присягою суду, будучи попередженим про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиві показання, в листопаді 2022 року, з метою не притягнення знайомого до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху, надав завідомо неправдиві показання суду про обставини вчинення адміністративного правопорушення, що стало підставою для не притягнення винної особи до адміністративної відповідальності.

Санкція статті передбачає покарання у виді арешту до 45 діб.

Досудове розслідування здійснювалось відділенням поліції № 2 Первомайського районного відділу поліції.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты