Криминал | 14 Августа, 2023

Число чоловіків, затриманих при виїзді за кордон, дорівнює п'яти бригадам ЗСУ, - Financial Times

Свежие новости: Число чоловіків, затриманих при виїзді за кордон, дорівнює п'яти бригадам ЗСУ, - Financial Times

Число українських чоловіків, яких затримали при спробі виїхати за кордон, еквівалентне п'яти бригадам ЗСУ. А скільки тих, хто зміг успішно виїхати, – взагалі невідомо.

Про це пише Financial Times.

«Нещодавня хвиля корупційних скандалів показує, що деякі платять тисячі доларів за документи про звільнення від військового обов'язку», - пише FT. Ці люди, «незважаючи на патріотичний запал», намагаються уникнути призову до армії і готові платити за це, йдеться у статті.

«Відео, на яких призовників запихають у машини військкоматів, у нічних клубах роздають повістки, а нелегали ховаються в поїздах та вантажівках, регулярно з'являються в українських новинах. У багатьох містах є свої групи в Telegram, присвячені місцезнаходженню вербувальників», - фіксують журналісти.

За даними української прикордонної служби, 13 600 осіб вже спіймали при спробі перетнути кордон за межами КПП, ще 6 100 осіб заарештували за використання підроблених документів на кордоні.

«Частина проблеми, схоже, полягає в тому, що українську систему набору в армію не було модернізовано, і деякі офіцери все ще намагаються заповнити квоти, щоб отримати підвищення», - йдеться у статті.

У Сухопутних військах України виданню описали свій рецепт боротьби з ухилистами. Для скорочення їхньої кількості збираються приділяти більше уваги популяризації військової служби та інформуванню громадян про необхідність та незворотність виконання свого конституційного обов'язку.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости