Криминал | 13 Августа, 2023

Суд продовжив строк дії обовʼязків для митрополита УПЦ Павла

Свежие новости: Суд продовжив строк дії обовʼязків для митрополита УПЦ Павла

Соломʼянський районний суд 11 серпня продовжив строк дії обовʼязків для митрополита УПЦ МП Павла (Петра Лебедя).

Про це повідомив його адвокат Микита Чекман у коментарі «Суспільному».

Строк дії обовʼязків продовжили в межах строку досудового розслідування, але не більше, ніж на два місяці.

За словами адвоката, прокурор також потребував покласти на митрополита Павла додатковий обовʼязок про заборону відвідування Києво-Печерської Лаври. Але суд це клопотання відхилив.

Серед обовʼязків Павла - носити електронний браслет, не залишати село Вороньків на Київщини без сповіщення про це слідчого (за винятком невідкладних випадків, повʼязаних із небезпекою для життя та здоровʼя), за першою вимогою прибувати до слідчого, прокурора, слідчого судді в даному кримінальному провадженні, не спілкуватися з потерпілими та свідками.

7 серпня митрополита Павла звільнили з-під варти: за нього внесли заставу, сума якої сягала понад 33 мільйонів гривень.

Як відомо, 14 липня Митрополиту УПЦ МП Павлу суд змінив запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою до 14 серпня або заставу у розмірі понад 33 мільйона гривень.

З квітня митрополит Павло перебував під домашнім арештом. Прокуратура вимагала для церковнослужителя тримання під вартою або заставу у розмірі 60 мільйонів гривень. Своє клопотання сторона обвинувачення аргументує тим, що у митрополита Павла рухомого та нерухомого майна саме на таку суму. Крім того, сюди не врахували банківські активи клірика.

Підстава зміни запобіжного заходу – порушення одного з обов'язків, які наклав слідчий суддя. Зазначають, що Павло Лебідь спілкувався з одним зі свідків у кримінальній справі. Проте у виступі на судовому засіданні митрополит Павло сказав, що не знайомий із тим свідком.

Адвокат митрополита Олег Поваляєв подав клопотання, щоб запросити цього свідка та допитати у судовому порядку. Втім клопотання залишили на кінець розгляду справи. Прокурор у справі Євген Завістовський заявив, що Павло знав про заборону спілкуватись з тим свідком, адже ознайомився з протоколами.

Прокурор зачитав матеріали, які нібито доводять, що колишній намісник Києво-Печерської лаври розпалював національну ворожнечу та виправдовував агресію росії проти України.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты