Политика | 21 Июня, 2024

Між Британією та США спалахнув конфлікт через вступ України до НАТО, - The Telegraph

Свежие новости: Між Британією та США спалахнув конфлікт через вступ України до НАТО, - The Telegraph

Влада Великобританії та США перебуває у конфлікті через вступ України до НАТО після того, як американські чиновники заявили, що її шлях до членства не можна називати "незворотнім".

США стурбовані планами дати Україні нові гарантії членства в НАТО на липневому саміті у Вашингтоні .  А Великобританія підтримала пропозицію деяких європейських країн-членів позначити вступ України до НАТО як "незворотній" у спільній заяві.

На думку США, формулювання слід зробити більш обтічною, вказавши так: "добре освітлений міст" до членства без будь-яких термінів. Офіційні особи США виправдовуються тим, що опис шляху приєднання до НАТО як "необоротного" буде неприйнятним для деяких членів, включаючи Угорщину.

Дипломат із Центральної Європи заявив, що розчарований "двозначністю та зволіканням" США у питанні про членство України.

Деякі члени підтримують ідею "прискорити" членство України на зустрічі в липні, що дасть Києву більше гарантій у тому, що він буде захищений пунктом про колективну оборону НАТО.

Нагадаємо, на саміті НАТО у Вільнюсі у 2023 році країни-члени погодилися з тим, що "майбутнє України – у НАТО", але відмовилися назвати термін для її приєднання. Тоді президент України Володимир Зеленський назвав розпливчасту пропозицію про членство "безпрецедентною та абсурдною".

Видання зазначило, що, судячи з усього, цього року на саміті НАТО також не буде визначено жодних термінів, але будуть нові гарантії безпеки для України.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости