Криминал | Николаев, 2 Сентября, 2023

Житель Миколаївської області допомагав військовим РФ катувати своїх односельців

Свежие новости: Житель Миколаївської області допомагав військовим РФ катувати своїх односельців

Миколаївською обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт щодо 62-річного жителя Миколаївського району, якого звинувачують у пособництві, порушенні законів та звичаїв війни, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч.2 ст. 28, ч 1 ст.438 КК України).

Про це повідомляє прокуратура Миколаївської області.

Слідством встановлено, що підозрюваний у липні 2022 року, перебуваючи на окупованій території одного із населених пунктів Шевченківської територіальної громади Миколаївського району, співпрацював із військовими РФ.

Зловмисник разом із окупантами викрадали патріотично налаштованих чоловіків, вивозили їх за межі населеного пункту, і на відкритій місцевості їх били та інсценували розстріл. Окупанти намагалися отримати від потерпілих інформацію про їхню причетність до підтримки ЗСУ та партизанських дій, якими мешканці селища намагалися послабити окупаційні дії Росії.

Встановлено 7 цивільних осіб, які постраждали від жорстокого поводження та знущання окупантів.

Обвинувачений перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років ув'язнення.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты