Политика | 25 Декабря, 2022

Евакуація з Маріуполя була неможлива, бо росіяни цього не хотіли, - Когут

Свежие новости: Евакуація з Маріуполя була неможлива, бо росіяни цього не хотіли, - Когут

На початку повномасштабного вторгнення евакуація з Маріуполя була фактично неможливою, тому що росіяни цього не хотіли.

Про це  повідомляє заступник міського голови Маріуполя Михайло Когут.

"З початку березня міська влада намагалася прорватися до міста з евакуаційними колонами. Але вони не змогли це зробити. Росіяни все робили продумано, за планом – вони працювали на дестабілізацію ситуації. Я думаю, евакуація з міста була неможлива, бо росіяни не хотіли цього "Їм потрібна була дестабілізація, їм потрібні були люди всередині міста, щоби тримати всіх у заручниках. Жодних домовленостей із росіянами не було", - зазначив Когут.

За його словами, маріупольці до останнього не вірили, що у 21 столітті можна розв'язати таку війну, просто брати та знищувати людей та все місто.

"Наведу приклад, як ми намагалися зробити першу успішну евакуацію на початку березня. Отримали повідомлення, що Київ погодив із Москвою евакуаційний коридор. Ми визначили два місця, де збиратимуться люди, знайшли автобуси. За кілька хвилин до початку евакуаційної колони я вирішив особисто перевірити , чи можна виїхати. Сів із колегами в машину, але за 100 метрів ми потрапили під такий ворожий вогонь", - додав він.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости