Политика | 2 Сентября, 2022

Центр Одеси незабаром внесуть до списку ЮНЕСКО

Свежие новости: Центр Одеси незабаром внесуть до списку ЮНЕСКО

Рішення про внесення центру Одеси до списку світової спадщини ЮНЕСКО буде прийнято вже в найближчі дні.

"Досьє об'єкта на фінальному етапі. Я радий, що ми отримали запевнення від керівництва ЮНЕСКО, що наше подання буде розглянуто негайно. Я думаю, що навіть не в цьому місяці, а буквально днями це питання буде вирішено", - сказав він.

За словами міністра, створювати досьє культурного об'єкта українським експертам допомагали італійські фахівці. При цьому ініціативу України по Одесі підтримали в ЮНЕСКО, зокрема, її схвалила генеральна директорка Одрі Азуле.

Ткаченко підкреслив, що рішення про внесення центру Одеси до списку світової спадщини ЮНЕСКО є символічним кроком, який повинен нагадати Росії про те, що весь світ з Україною.

"Безперечно, це не закрите небо, яке ми хотіли в першу чергу, але це певною мірою сигнал від світової спільноти, що українські культурні об'єкти будуть захищені. росіяни воюють проти нашої ідентичності, і цей крок показує, що з нами мир", - зазначив він.

Джерело

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты