Политика | 2 Сентября, 2022

В ОК «Південь» розповіли, коли військові зможуть повідомити про звільнені населені пункти на Херсонщині

Свежие новости: В ОК «Південь» розповіли, коли військові зможуть повідомити про звільнені населені пункти на Херсонщині

Військові зможуть повідомити про звільнені населені пункти на півдні країни лише після того, як вони будуть зачищені від залишків окупантів, а місцеве населення буде убезпечене від ворожих обстрілів.

Про це розповіла 1 вересня на брифінгу начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

На питання щодо звільнення населених пунктів, речниця наголосила, що наразі ця інформація є закритою з міркувань безпеки: «Тому що такі населені пункти відразу опиняються під авіаційними та артилерійськими ударами ворога».

Вона пояснила, що тільки після того, як населені пункти будуть звільнені від ворога, зачищені від залишків окупантів, а українські війська просунуться настільки, щоб убезпечити місцеве населення від ворожих обстрілів, Генштаб зможе назвати ці населені пункти.

Місцеве населення, яке має змогу евакуюватися із зони бойових дій, закликають це зробити.

Наталія Гуменюк розповіла, що на півдні України Збройні сили ведуть позиційні бої, закріплюються на територіях та продовжують нищити командні пункти ворога.

— Ми продовжуємо нищити запаси ворога, продовжуємо тримати під контролем транспортні шляхи, за якими вони намагаються підтягувати резерви. Ми продовжуємо нищити їхні командні пункти й місця зосередження особового складу та техніки. Це те, що стосується зменшення сил і потужності ворога, — каже посадовиця. 

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты