Политика | 22 Июня, 2022

В Естонії заявили про порушення свого повітряного простору вертольотом із Росії

Свежие новости: В Естонії заявили про порушення свого повітряного простору вертольотом із Росії

Вертоліт Мі-8, який належить Росії, порушив повітряний простір Естонії і був там приблизно дві хвилини. Про це повідомило 21 червня естонське видання ERR із посиланням на МЗС країни, куди цього дня викликали у зв'язку з інцидентом посла Росії.

Порушення було зафіксовано у ніч проти 18 червня.

За даними видання, вертоліт, який належить прикордонній службі Росії, без дозволу ввійшов у повітряний простір Естонії в районі Койдула на південному сході країни.

Відомо, що екіпаж вертольота-порушника не виходив на зв'язок з естонською службою повітряного руху, також в апарата було вимкнено транспондер.

У МЗС Естонії інцидент назвали "вкрай серйозним" і таким, що може спричинити "додаткову напруженість".

Передаючи ноту протесту послу Росії, естонські дипломати нагадали, що Росія серйозно порушила міжнародне право, вторгнувшись в Україну та продовжуючи масові вбивства і масову депортацію українців.

Таллінн закликав Москву "негайно вивести свої війська з України".

ERR пише, що нинішній інцидент із порушенням вертольотом повітряного простору Естонії – вже другий від початку року. 2021 року таких випадків було п'ять.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости