Политика | 3 Сентября, 2023

ЗСУ йдуть вперед на заході Запорізької області, росіяни підпалюють мінні поля, - ISW

Свежие новости: ЗСУ йдуть вперед на заході Запорізької області, росіяни підпалюють мінні поля, - ISW

Збройні сили продовжують контрнаступ на Мелітопольському напрямі Запорізької області, але ситуація залишається складною через додаткові російські бетонні укріплення та щільні мінні поля.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни ( ISW ).

"Український Генеральний штаб повідомив, що українські війська проводять наступальні операції на Мелітопольському напрямку (західна частина Запорізької області). Російські міліблогери, які нещодавно стверджували, що російські війська утримують позиції у південній частині Роботино, заявили, що російські війська відійшли з південної околиці населеного пункту на невизначені позиції далі на південь.

Деталі: Аналітики відзначають, що російські війська розкидають на замінованих полях легкозаймисті речовини і підпалюють їх за допомогою гранат з безпілотників, намагаючись перешкодити зусиллям розмінування.

У той же час командир розвідувального центру Сил оборони Естонії полковник Марго Гросберг заявив, що українські артилерійські можливості "рівні чи навіть кращі", ніж у російських сил, і вони змогли відтіснити російські артилерійські підрозділи від лінії фронту, не даючи їм змоги підтримувати російські війська.

"Це спостереження не є універсальним по всій лінії фронту, оскільки українські підрозділи регулярно повідомляють про те, що потрапляють під сильний російський артилерійський вогонь, який коригується російськими безпілотними літальними апаратами", - йдеться у звіті ISW.

Гросберг також заявив, що з липня українські сили успішно виводять із ладу російські артилерійські радари. Аналітики при цьому нагадали, що російські джерела неодноразово висловлювали занепокоєння із середини липня щодо відсутності у Росії контрбатарейної артилерії, особливо на півдні України.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости