Политика | 3 Сентября, 2023

Тарнавський розказав про слабі місця окупантів в обороні

Свежие новости: Тарнавський розказав про слабі місця окупантів в обороні

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський заявив, що російські загарбники витратили 60% свого часу та ресурсів на зведення першої лінії оборони, і лише по 20% на другу та третю. Наразі захисники наступають по обидва боки прориву і закріплюються на відвойованих територіях.

- На мою думку, росіяни вважали, що українці не прорвуться через цю (першу) лінію оборони. Вони готувалися більше року. Вони зробили все, щоб ця ділянка була добре підготовлена, - сказав Тарнавський.

За його словами, ЗСУ зараз знаходяться між першою і другою оборонними лініями.

- У центрі наступу ми завершуємо знищення ворожих підрозділів, які прикривають відхід російських військ за їхню другу лінію оборони, - сказав він.

Тарнавський підкреслив, що контрнаступ стримувало побудоване росіянами величезне мінне поле. За ним російські війська "просто стояли і чекали на українську армію", підбиваючи українську техніку.

- Як тільки там (на першій лінії оборони) з'являлася будь-яка техніка, росіяни одразу починали її обстрілювати і знищувати. Тому розмінування проводилося тільки піхотою і тільки вночі, - підкреслив він.

Тепер, коли мінний бар’єр подолано, росіяни змушені маневрувати й передислоковувати свої сили.

- Ворог підтягує резерви не лише з України, але й з Росії, - зазначив Тарнавський.

Однак він певен, що рано чи пізно у росіян забракне сил, що дозволить захисникам наступати швидше. Тепер, коли мінне поле прорвано, росіяни втратили значну частину своєї переваги.

- Існує дуже велика різниця між першою і другою лінією оборони, - сказав Тарнавський.

Він пояснив, що друга лінія не так добре побудована, тому українці можуть використовувати свою техніку, хоча там все ще є мінні поля.

- Чим ближче до перемоги, тим важче. Чому? Тому що, на жаль, ми втрачаємо найсильніших і найкращих. Тому зараз ми маємо сконцентруватися на певних напрямках і довести справу до кінця. Як би нам усім не було важко, - сказав Тарнавський.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты