Политика | 14 Июня, 2023

ЗСУ успішно контрнаступають і звільняють території

Свежие новости: ЗСУ успішно контрнаступають і звільняють території

Українські військові продовжують вести контрнаступальні операції та просуватися одразу за декількома напрямками.

Про це повідомляє  Інститут вивчення війни  (ISW).

Ситуація у Харківській та Луганській областях

Російські війська не проводили наступальних дій лінії Куп'янськ-Сватово. Український Генштаб повідомив, що ЗСУ відбили російські атаки на Білогорівку, Роздолівку та Веселе.

 

Українські війська продовжували наступати на північному та південному флангах Бахмуту, а російські сили, 13 червня, почали контратакувати у районі Бахмуту.

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що українські війська просунулися на 250 метрів у районі Берхівського водосховища та 200 м у напрямку Торецька. Маляр додала, що продовжуються бої в районі Ягідного.

У Генштабі України повідомили, що російські війська завдали невдалих наземних ударів у напрямку Оріхово-Василівка та Біла Гора. Джерела в РФ повідомляли, що російські сили безуспішно контратакували у напрямку Білої Гори та Івановського, а українські сили, нібито, не мали успіху у проведенні штурмових операцій у районі Берхівки.

Російські джерела також повідомляли, що частини добровольчого загону Невський продовжують діяти на північних флангах Бахмута. Представник Східного угруповання військ України полковник Сергій Череватий заявив, що російські війська продовжують перекидати до Бахмуту додаткові елітні десантні та піхотні сили.

Російські війська перекидають додаткові сили з Херсонської області для посилення напрямку Авдіївки-Донецька. Українські військові повідомили, що українські сили відбили російські атаки на Авдіївку та Мар'їнку.

Спікер Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень заявив, що російське військове командування перекидає особовий склад із Херсонської області та заявив про прибуття чеченських підрозділів "Ахмат" на лінію Авдіївка-Донецьк.

Російські війська не проводили підтверджених наступальних наземних операцій у районі Вугледару. Російське джерело стверджує, що підрозділи російського 68-го армійського корпусу ведуть артилерійський вогонь у районі Вугледару.

 

13 червня російські війська здійснили обмежені наземні атаки поблизу адміністративного кордону Донецької та Запорізької областей.

Спікер об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку капітан Валерій Шершень повідомив, що російські війська продовжували спроби відбити Макарівку та вели безуспішні дії у Времівці.

Українські та деякі російські джерела повідомляли, що на 13 червня українські сили зберігали свої позиції у Макарівці. Деякі російські блогери повідомили, що російські та українські війська продовжували бої за населений пункт у ніч із 12 на 13 червня і що населений пункт продовжує перебувати у "сірій зоні".

Російські джерела стверджували, що бої продовжуються поблизу Старомайорського та Урожайного. Міністерство оборони Росії стверджувало, що російські сили відбили дві українські атаки поблизу Рівного.

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що минулої доби на Бердянському напрямку українські війська просунулися на 500-1000 метрів і звільнили до 3 квадратних кілометрів території.

13 червня українські війська здійснили наземні атаки на заході Запорізької області. Російські блогери стверджують, що українські війська вели наступальні операції поблизу П'ятихаток та Дорожнянків, а також бої продовжуються на південь від Орєхова та поблизу Лобкового.

Російські джерела стверджували, що в Запорізькій області діють добровольчі формування, зокрема батальйони "Крим", "Шторм Осетія", "Аланія" та "Сармат". Росіяни повідомляли, що в Запорізькій області продовжують діяти підрозділи 58-ї загальновійськової армії, у тому числі 291-й, 72-й та 429-й мотострілецькі полки. 

 
ЗСУ успішно контрнаступають і звільняють території: карти боїв ISW
 
ЗСУ успішно контрнаступають і звільняють території: карти боїв ISW
 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости