Политика | 13 Июня, 2023

Фронт може посипатись і ворог почне тікати: експерт

Свежие новости: Фронт може посипатись і ворог почне тікати: експерт

Збройні сили України вже ведуть свій наступ на позиції окупантів, однак поки що основні сили не задіяні - йде авангард.

"За великим рахунком, Сили оборони проводять розвідку боєм, промацують оборону ворога і намагаються знайти шпарини, найбільш слабкі місця, щоб спрямувати туди більш потужні удари. Це тільки початок. Як кажуть закордонні дослідники, ми прорвали дві лінії оборони ворога", - розповів ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман в інтерв'ю.

На його думку, коли українські сили прорвуть третю лінію оборони окупантів, то якщо фронт і не посиплеться після цього, то у ЗСУ все одно буде дуже серйозна тактична перевага для подальшого просування.

"Звісно, ворог, щоб завадити таким наступальним діям, намагається також наступати, посилити свою наступальну активність, в даному випадку на цих чотирьох напрямках. Але Ганна Маляр повідомила, що на жодному напрямку ворог не мав успіху, він не просунувся. Але продовжує нарощувати сили й здійснювати якісь контрудари. Ми дивимося на мапу й бачимо там населені пункти, які зайняті ворогом. Але ми розуміємо, що військовослужбовці перебувають тільки у прифронтових місцях", -  зазначив експерт.

Гетьман пояснив, що хоча росіяни контролюють решту окупованих територій, там наразі немає великих резервів, а лише невеличкі формування. Таким чином, якщо ЗСУ пройдуть лінію оборони з найбільш потужними фортифікаціями, то вглиб  можна буде рухатись швидше.

"Це так само, як було під Харковом. Ворог почне тікати. Як сказав командувач Сухопутними військами пан Сирський, там нам вдалося просунутися навіть далі, ніж ми планували. Тому що ворог побачив, що йому немає чим оборонятися, що в нас є потужні наступальні дії, і в паніці тікав, кидаючи зброю і техніку. Ось це називається "фронт посипався". Отже, коли ворог зрозуміє, що на певній ділянці ми прорвали фронт і можемо зайти до нього в тил, це означатиме не лише те, що треба розвернутися і стріляти в обидва боки", - додав він.

Це означатиме, що ЗСУ перерізали ворогу всі комунікації, логістичні постачання зброї, паливно-мастильних матеріалів і всього, що потрібно для ведення бойовий дій. У цьому випадку противник опиняється в напівоточенні й під вогневим контролем.

"Звісно, вояки-окупанти і так не мотивовані, а коли вони побачать ще й таку ситуацію, думаю, фронт посиплеться, тобто вони кидатимуть зброю і тікатимуть. Хоча це моє припущення. Ніхто не знає, як вони поводитимуться. Але судячи з того, як ворог вже поводився, коли ми вчиняли потужні наступальні дії, можна спрогнозувати, що вони знову тікатимуть", - підсумував Гетьман.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты