Криминал | Еланец, 20 Мая, 2023

За ухилення від призову на військову службу засуджено мешканця Єланецької громади

Свежие новости: За ухилення від призову на військову службу засуджено мешканця Єланецької громади За ухилення від призову на військову службу засуджено мешканця Єланецької громади

За ухилення від призову на військову службу під час мобілізації засуджено мешканця Єланецької громади.

Прокурором Єланецького відділу Вознесенської окружної прокуратури підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні стомовно 26-річного мешканця с. Возсіятське Вознесенського району за фактом ухилення від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України).

У суді доведено, що чоловік перебував на обліку в територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки як військовозобов’язаний.

Після оголошення про проведення загальної мобілізації у зв`язку з військовою агресією російської федерації проти України обвинувачений пройшов медичний огляд військово-лікарською комісією та був визнаний придатним до військової служби за мобілізацією.

Отримавши повістку для відправки до військової частини, з метою ухилення від проходження військової служби під час мобілізації, він без поважних на те причин, в січні поточного року не прибув до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, внаслідок чого порушив процес комплектування Збройних Сил України під час мобілізації.

Суд визнав чоловіка винним в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні та призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки, звільнивши від відбування покарання з встановленням іспитового строку терміном на 1 рік.

Наразі вирок суду не вступив у законну силу.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости