Политика | 12 Июля, 2023

З підприємств українського ОПК пропонують зняти борги

Свежие новости: З підприємств українського ОПК пропонують зняти борги

З підприємств українського ОПК пропонують зняти боргове навантаження, щоб дати їм можливість працювати ефективно.

Про це повідомив народний депутат України Ігор Копитін, який 11 липня провів нараду з представниками ДП "Спецтехноекспорт" та АТ "Українська оборонна промисловість" (колиш. Укроборонпром).

"Моя позиція – у оборонних підприємств більше не має бути боргів! Вони мають працювати так само ефективно як і будь-який бізнес в нашій країні. Борги на підприємствах накопичувалися роками і самостійно вийти з цього замкненого кола промисловці не зможуть. До збиткового підприємства просто не підуть інвестори", - написав нардеп.

За словами Копитіна, на нараді говорили в тому числі про можливі варіанти виходу із ситуації, що склалася.

"Що пропонуємо? З того, що можемо публічно сказати, звичайно. Мова йде про фінансове оздоровлення підприємств і зараз така ініціатива є вкрай необхідною. Якщо нам потрібні працюючі, ефективні виробництва – маємо прийняти вольове рішення та зняти з них боргове навантаження. Питання полягає тільки у механізмах реалізації. Але і це питання разом з експертами зараз вирішуємо. Можливо, незабаром ця ініціатива перетвориться на законопроект, який дасть можливість нашим виробництвам бути дійсно ефективними. Такими, якими їх хоче бачити українське суспільство. Якими вони стануть дійсно цікаві інвесторам та партнерам, в тому числі закордонним. Якими мають бути підприємства ОПК країни-переможця. Працюємо далі", - резюмував народний депутат.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости