Политика | 12 Июля, 2023

Шойгу намагається показати контрнаступ ЗСУ як неефективний на тлі саміту НАТО, - ISW

Свежие новости: Шойгу намагається показати контрнаступ ЗСУ як неефективний на тлі саміту НАТО, - ISW

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що український контрнаступ не є ефективним, незважаючи на вимоги Кремля не применшувати результати ЗСУ і не перебільшувати успіхи окупантів.

"Шойгу неправдоподібно заявив 11 липня, що українські війська втратили 26 тис. військовослужбовців і 1244 танки і бойові машини піхоти з моменту початку контрнаступу 4 червня", - заявили аналітики Інституту вивчення війни у ​​своєму щоденному  звіті  .

При цьому Шойгу стверджував, що російська ППО з початку контрнаступу нібито перехопила 176 ракет HIMARS та 27 крилатих ракет Storm Shadow.

На думку експертів, звіти російського командування про українські втрати дуже завищені і навіть російські міліблогери скаржилися в Міноборони РФ, що удари по вже пошкоджених та знищених машинах зараховуються як нова українська техніка.

"Риторика Шойгу щодо українського контрнаступу значно суперечить настановам кремлівських ЗМІ, які наказують російським журналістам не применшувати контрнаступ і не перебільшувати успіхи Росії", - додали аналітики.

В ISW припустили, що Шойгу все частіше ігнорує усталені вказівки, намагаючись показати своє відомство ефективним після "заколоту" ПВК "Вагнера".

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости