Политика | 16 Июня, 2024

З 16 липня повістки військовозобов’язаним будуть розсилати поштою

Свежие новости: З 16 липня повістки військовозобов’язаним будуть розсилати поштою

В Україні після 16 липня повістки зможуть надсилати поштою, саме тоді завершиться відведений законом строк у 60 днів для уточнення військовозобов’язаними, призовниками та резервістами своїх військово-облікових даних.

Про це заявив представник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін.

- Поштою – рекомендованим листом дійсно будуть надсилатися повістки після 16 липня. Наразі повістка вважається врученою, якщо людина підписалася особисто, тоді так, - акцентував Лазуткін.

Він розповів про алгоритм вручення повісток поштою після 16 липня.

- Приходить рекомендований лист. Людина або під підпис отримує, або відмовляється, знову ж таки під підпис, або вона повертається. І таким чином, знову ж таки вважається, що вона була доставлена… Якщо людини не було фізично на місці і повертається, то тоді запускається механізм адміністративного правопорушення. Саме для цього існують ці 60 днів, тобто для того, щоб люди оновили свої дані – де вони проживають, яка у них електронна адреса, який у них телефон. Зараз всі військовозобов’язані, призовники і резервісти мають уточнити свої дані і таким чином виконати норми закону, - підкреслив Лазуткін.

Він зазначив, що з 18 червня у “Резерв+” з’явиться QR-код і цей документ буде абсолютно ідентичний паперовому, тобто його можна буде демонструвати за вимогою представників ТЦК та СП, поліції і прикордонної служби. Водночас, відправлення будь-яких повісток у застосунку “Резерв+” не передбачається.

- Якщо говорити про направлення на ВЛК, то така можливість розглядається, але потрібна нормативно-правова база для цього. Анонсувалося, що повістки в цьому застосунку приходити не будуть. І поки що технічна можливість така розглядається, але, знову ж таки, в найближчій перспективі не передбачається, що будуть направлення на ВЛК туди приходити або якимось чином якісь повістки приходити, - сказав Лазуткін.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости