Политика | Южноукраинск, 23 Июля, 2018

Южноукраїнського депутата Носана можуть позбавити житла, яке він отримав незаконним рішенням виконкому

Свежие новости: Южноукраїнського депутата Носана можуть позбавити житла, яке він отримав незаконним рішенням виконкому

Сьогодні, 23 липня, на офіційному сайті Южноукраїнська був оприлюднений проект рішення міської ради, яким пропонується ініціювати процедуру позбавлення житлової площі, наданої виконкомом депутату Миколі Носану.

Нагадаємо, скандальним рішенням виконкому від 20 червня 2017 року за підписом першого заступника мера Анни Мустяци Носану надали житлову площу в обхід квартирної черги менше, ніж через три місяці після того, як було отримано відповідне клопотання від керівника фірми, в якій працює депутат.

До жодної пільгової категорії Микола Миколайович не належить і, судячи з декларації про доходи, назвати його нужденним вкрай складно. Ще з 2016-го на праві власності у депутата дві квартири. Що цікаво, нове житло, подароване виконкомом, Носан задекларував, вказавши площу 80,2 кв.м, тоді як в рішенні фігурують 57,73 кв.м.

Проект рішення міської ради «Про скасування п.п.4 п.1 рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради» (№ 177 від 20.06.2017р. «Про надання жилих приміщень»)» підготовлений депутатом Олександром Палієм. Документом передбачається, що в разі набрання чинності, відділ правової роботи апарату Южноукраїнської міської ради має підготувати позовну заяву до суду про визнання недійсним ордеру на право зайняття житлової площі у гуртожитку № 10 та повернення майна територіальній громаді Южноукраїнська.

Найцікавішим в цій ситуації виглядає майбутнє голосування з цього питання. Існує велика вірогідність того, що проект рішення не знайде підтримки серед представників так званої нової більшості, куди входить і Носан. Сам Микола Миколайович зіграв важливу роль в усуненні від влади мера Віктора Пароконного, тому багато його колег навряд чи наважаться проявити принципіальну позицію. І, мабуть, їх не мучитиме совість, адже, наприклад, герой АТО Микола Баланов й досі не може отримати належне йому за законом житло.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости