Политика | Южноукраинск, 12 Ноября, 2018

Южноукраїнськ може приєднатися до «Угоди мерів»

Свежие новости: Южноукраїнськ може приєднатися до «Угоди мерів»

На офіційному сайті Южноукраїнська було оприлюднено проект рішення міської ради про приєднання до «Угоди мерів». Що означає ця ініціатива?

Повний текст є у вільному доступі. Головною ідеєю цієї ініціативи є впровадження низки програм Європейського Союзу, спрямованих на збереження довкілля і розвитку сталої енергії.

Так, пріоритетними цілями визначено зменшення викидів газу CO2 мінімум на 20% до 2020-го року, широке застосування енергозбережних технологій та відновлювальних джерел енергії.

Угода мерів – провідна ініціатива, започаткована Європейським Союзом, котра охоплює місцеві та регіональні органи влади, які беруть на себе добровільні зобов’язання підвищувати енергоефективність та нарощувати використання відновлювальних джерел енергії на своїх територіях, - зазначається на офіційному сайті ініціативи.

Вказано, що на сьогоднішній день до Угоди приєдналися 7,835 міст, 251,857,832 мешканці.

Підписанти Угоди беруть на себе зобов’язання підготувати базовий кадастр викидів як основу для Плану дій задля сталої енергії. Водночас схвалюється «рішення Європейської Комісії запровадити і фінансувати структуру для технічної підтримки і заохочення, включно з впровадженням інструментів оцінювання і моніторингу, механізмів сприяння спільному використанню ноу-хау територіями та інструментів, сприяння повторенню і тиражуванню вдалих заходів у межах її бюджету».

Разом з тим додаток до тексту Угоди містить ось такий цікавий пункт:

«Більшість місцевих і регіональних урядів відповідає за планування землекористування й організацію транспортної системи. Стратегічні рішення стосовно розвитку міста, як от, запобігання його розростанню, можуть зменшити використання енергії транспортом», – йдеться у документі.

У той же час на офіційному сайті Южноукраїнська розміщено ще один проект рішення про добровільне приєднання Костянтинівської селищної територіальної громади. Яким чином можна це поєднати із запобіганням розростанню міста, залишається незрозумілим.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости